Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Barcelona musí riešiť neobvyklý problém. Hráči môžu zabudnúť na sprchu po zápase či tréningu

Futbalový gigant FC Barcelona musí riešiť nečakanú komplikáciu. Hráči majú zakázané používať sprchy na prechodnom domácom štadióne aj v tréningovom centre.

14.12.2023 09:16
824463176 Foto:
Hráči Barcelony po zápase s Rayo Vallecano.
debata

Keďže na ikonickom Nou Campe stále prebiehajú rekonštrukčné práce, veľkoklub hráva svoje zápasy na Estadi Olímpic Lluís Companys.

Kvôli miestnemu obdobiu sucha im však bolo odporučené, aby sa nesprchovali. Podľa denníka Mundo Deportivo sa to týka okrem hráčov Barcelony aj prekvapenia sezóny z Girony.

Futbalistom povedali, že ak budú pokračovať v míňaní vody na hygienické účely, vzniknuté škody budú musieť „vykompenzovať“.

Kendall Martínová Čítajte viac Konečná pre transrodovú ženu. Perlu v drese Barcelony stopli pravidlá: Nemám výhodu, tvrdí

Katalánsky minister pre klimatické opatrenia, potravinovú a vidiecku agendu David Mascort pre španielsku rozhlasovú stanicu Cadena SAR povedal: "Barca musí kompenzovať vodu, ktorú spotrebuje na zavlažovanie, a šetriť sprchami.

Či už to bude na domovskom štadióne alebo v tréningovom centre. Tieto zariadenia spotrebujú veľa vody, klub a hráči preto sú povinní obmedziť ich používanie."

Katalánsko od minulého roka sužuje dlhodobé sucho, pričom úrady varovali, že Barcelona si možno bude musieť v nasledujúcich mesiacoch nechať dovážať čerstvú vodu loďou.

Najvyťaženejší futbalisti v roku 2023 Fotogaléria - 22 fotiek Všetky fotky
Rebríček je zostavený bez brankárov, len z...
debata chyba
Viac na túto tému: #voda #barcelona #štadión #sprchovanie #Estadi Olímpic Lluís Companys