Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nový hráč v boji o titul, Arsenal prišiel o prvé miesto. Liverpool otočil, blamáž Manchestru United

Futbalisti Arsenalu Londýn prišli v 16. kole o post lídra Premier League. V sobotňajšom šlágri prehrali na ihrisku Aston Villy 0:1 a vedúcu pozíciu uvoľnili Liverpoolu. O jediný gól duelu sa postaral v 7. minúte John McGinn. Aston Villa sa tak dôrazne prihlásila do boja o anglický ligový titul.

09.12.2023 18:18 , aktualizované: 20:50
Mohamed Salah Foto:
Mohamed Salah strelil jubilejný 200. gól v drese FC Liverpool.
debata

Hráči Liverpoolu už skôr v sobotu zvíťazili na pôde tímu Crystal Palace 2:1. Víťazný gól dal v prvej minúte nadstavenia Harvey Elliott. Manchester United podľahol doma Bournemouthu 0:3.

Arsenal ukončil sériu štyroch triumfov v sérii, Aston Villa naopak natiahla sériu bez prehry na päť stretnutí. McGinn sa presadil po prihrávke Leona Baileyho, ktorý strelca jediného gólu našiel presným centrom v šestnástke. Arsenal mohol vyrovnať v nadstavenom čase druhého polčasu, no gól Kaia Havertza videoasistent rozhodcu nepotvrdil pre ruku.

Declan Rice Lauren Fryer Čítajte viac Tučné biele dievča. Vyvolená najdrahšieho Angličana čelí urážkam. Príbeh dvojice je inšpiratívny

Londýnsky klub sa proti Liverpoolu dostal do vedenia v 57. minúte, keď pokutový kop premenil Jean Phillipe Mateta. V 75. minúte však uvidel druhú žltú kartu domáci útočník Jordan Ayew a The Reds početnú výhodu využili. Už o minútu vyrovnal Mohamed Salah a striedajúci Elliott rozhodol presnou strelou z hranice šestnástky.

Salah tak už zaznamenal za Liverpool vo všetkých súťažiach jubilejný počet 200 gólov, 150 z nich dal v Premier League. Egyptský kanonier sa zároveň posunul na 10. miesto historickej tabuľky strelcov anglickej najvyššej súťaže, vyrovnal sa bývalému hráčovi Liverpoolu Michaelovi Owenovi.

Bournemouth na Old Trafford potvrdil, že sa v uplynulých týždňoch dostal do formy. Sériu bez prehry natiahol na päť stretnutí, štyri z nich pritom vyhral. Manchester United prehral druhýkrát z uplynulých troch stretnutí a po sobote mu patrila 6. priečka.

Premier League – 16. kolo:
Aston Villa – Arsenal Londýn 1:0 (1:0)
Gól: 7. McGinn

Brighton & Hove Albion – FC Burnley 1:1 (0:1)
Góly: 77. Adingra – 45. Odobert

Manchester United – AFC Bournemouth 0:3 (0:1)
Góly: 5. Solanke, 68. Billing, 73. Senesi

Sheffield United – FC Brentford 1:0 (1:0)
Gól: 45.+1. McAtee

Wolverhampton Wanderers – Nottingham Forest 1:1 (1:1)
Góly: 32. Cunha – 14. Toffolo

Crystal Palace – FC Liverpool 1:2 (0:0)
Góly: 57. Mateta (z 11 m) – 76. Salah, 90.+1. Elliott, ČK: 75. Ayew (Crystal Palace) po 2. ŽK

Standings provided by Sofascore
debata chyba
Viac na túto tému: #arsenal #Manchester United #Premier League #FC Liverpool #Aston Villa