Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Odpočívaj v pokoji, Raphael. Bývalý reprezentant druhý kolaps počas zápasu neprežil. Radili mu, nech skončí

Ghanský futbalista Raphael Dwamena v sobotu zomrel vo veku 28 rokov po tom, ako skolaboval počas zápasu albánskej najvyššej súťaže medzi KF Egnatia a Partizani.

11.11.2023 21:31
465977696 Foto: ,
Raphael Dwamena počas pôsobenia v Reale Zaragoza.
debata (9)

Osemnásobného reprezentanta Ghany sa snažili lekári priamo na ihrisku resuscitovať, no počas prevozu do nemocnice svoj boj o život prehral.

Dwamena padol na trávnik v 24. minúte a na ihrisko okamžite vyštartovali záchranári, ktorí začali s oživovaním. Následne ho naložili do sanitky, v ktorej dostal ďalší infarkt a zomrel. Prerušený duel sa nedohral, stav bol v tom čase 1:1. Informoval portál CNN.

xspeedunited 1698155168 1 Čítajte viac Cyklistická tragédia, po pretekoch zomrel 20-ročný talent, pravdepodobne na infarkt

Ghančan trpel srdcovou arytmiou a od roku 2020 mal voperovaný defibrilátor. V októbri 2021 skolaboval počas stretnutia Rakúskeho pohára, no zotavil sa a vrátil sa do hry aj napriek odporúčaniam ukončiť hráčsku kariéru.

„V tejto ťažkej chvíli sme v myšlienka s jeho rodinou. Celým srdcom reprezentoval Ghanu a navždy nám bude chýbať pre svoju oddanosť. Odpočívaj v pokoj, Raphael,“ uviedla vo vyhlásení Ghanská futbalová asociácia.

Dwamena prišiel do KF Egnatia v januári tohto roka, počas svojej kariéry hral aj za Red Bull Salzburg, Liefering, Austriu Lustenau, FC Zürich, Levante, Zaragozu, či Vejle.

9 debata chyba
Viac na túto tému: #smrť #kolaps #srdcový infarkt #Raphael Dwamena