Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Saudovia rúbu vysoko. Príde víťaz Ligy majstrov o svoju najväčšiu hviezdu?

Plány saudskoarabských šejkov vytvoriť z najvyššej súťaže ligu s najlepšími svetovými hviezdami neutíchajú. Najnovšie sa zamerali na kľúčovú postavu aktuálneho víťaza Ligy majstrov, Manchestru City.

24.10.2023 20:02
7 Kevin De Bruyne Foto: ,
V minulej sezóny vyhral Kevin De Bruyne s Manchestrom City Premier League aj Ligu majstrov. Odolá vábeniu z Blízkeho východu?
debata

Podľa posledných správ kontaktoval tím Al Nassr, v ktorom je najväčšou hviezdou Cristiano Ronaldo, agenta belgického reprezentanta Kevina De Bruyneho, aby si dohodli stretnutie ohľadom prípadného prestupu do Saudi Pro League.

De Bruyne by sa tak mohol zaradiť do dlhého zoznamu futbalistov, ktorí v tomto roku vymenili európske kluby za lukratívne platy na Blízkom východe. Okrem Ronalda to boli napríklad Karim Benzema, Neymar, N'Golo Kante či Jordan Henderson. Očakáva sa, že Al Ittihad bude po neúspešnom lete pokračovať v snahe o získanie Mohameda Salaha z Liverpoolu.

17353 Čítajte viac Senzácia v Slovenskom pohári. Druholigové Pohronie vyradilo tím z najvyššej súťaže

Všetko nasvedčuje tomu, že De Bruyne je veľmi vysoko na zozname želaní Saudov. Podľa talianskeho novinára Rudyho Galettiho oslovil Al Nassr spolupracovníkov stredopoliara Manchestru City s cieľom dohodnúť si stretnutie o možno prestupe.

De Bruyne má s Manchestrom City zmluvu do roku 2025, keďže v máji 2021 podpísal predĺženie pôvodného kontraktu o ďalšie dva roky. Podľa portálu capology.com je Belgičan aktuálne najlepšie plateným futbalistom Manchestru City s ročným platom 24 miliónov eur.

Každopádne dá sa očakávať, že pripravovaný návrh minimálne zdvojnásobí aktuálny príjem elitného stredopoliara. V Al Nassr by sa tak pripojil k hviezdnym spoluhráčom, keďže okrem Ronalda v ňom pôsobia Sadio Mane, Alex Telles či Marcelo Brozovič.

Georgina a Ronaldo - najsledovanejší pár planéty Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Vďaka slávnemu partnerovi sa stala populárnou...
debata chyba
Viac na túto tému: #manchester city #Kevin De Bruyne #Saudi Pro League #FC Al-Nassr