Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Škandál vo Francúzsku. Pyrotechnika zranila brankára. Paríž so Škriniarom nezaváhal

Futbalisti Paríža St. Germain v zostave so slovenským obrancom Milanom Škriniarom zvíťazili v nedeľnom zápase 8. kola Ligue 1 na ihrisku Stade Rennes 3:1 a posunuli sa na tretie miesto tabuľky. Škriniar odohral za hostí celý zápas. Duel medzi HSC Montpellier a Clermont Foot nedohrali.

08.10.2023 18:41 , aktualizované: 22:48
Mory Diaw Foto:
Brankára Moryho Diawa odniesli zdravotníci z trávnika na nosidlách.
debata

Rozhodca ho predčasne ukončil v siedmej minúte nadstaveného času po tom, ako v tesnej blízkosti brankára hostí Moryho Diawa vybuchla pyrotechnika. Tá priletela na ihrisko zo sektora domácich ultras. Montpellier viedol tesne pred koncom stretnutia 4:2.

Senegalský brankár bol po výbuchu otrasený, z trávnika ho odniesli na nosidlách. Znepokojení hráči Clermontu sa zhromaždili okolo Diawa, Neto Borges v reakcii ukázal domácim priaznivcom prostredník, za čo ho rozhodca vylúčil.

To ešte viac rozvášnilo fanúšikov. Hráči následne na pokyn rozhodcu zamierili do šatní. Nakoniec hlavný arbiter rozhodol, že zápas sa už v nedeľu dohrávať nebude. „Lekár, ktorý vyšetril brankára Clermontu, potvrdil, že nie je v stave pokračovať v zápase. Preto bol duel definitívne ukončený,“ uviedol podľa AFP rozhodca Florent Batta. O osude duelu rozhodne vedenie ligy.

V ďalšom stretnutí hráči Stade Brest remizovali s Toulouse 1:1, keď bod pre domácich zachránil v nadstavenom čase Martin Satriano. V tabuľke je Brest tretí o dva body za lídrom AS Monaco a o bod za druhým Nice.

Hráči Olympique Marseille zastavili sériu štyroch zápasov bez víťazstva. Doma si poradili s Le Havre 3:0 a posunuli sa na priebežné šieste miesto. Le Havre, ktoré hralo od 40. minúty bez vylúčeného Rassoula Ndiayeho, je trináste.

Ligue 1 – 8. kolo:
Stade Rennes – Paríž Saint-Germain 1:3 (0:2)
Góly: 56. Gouiri – 32. Vitinha, 36. Hakimi, 58. Kolo Muani
/M. Škriniar (PSG) odohral za hostí celé stretnutie/

Olympique Marseille – AC Le Havre 3:0 (2:0)
Góly: 18. Sangante (vl.), 21. Aubameyang, 85. I. Ndiaye, ČK: 40. R. Ndiaye (Le Havre) po druhej ŽK

Stade Brest – Toulouse FC 1:1 (0:1)
Góly: 90.+3 Satriano – 27. Magri

Olympique Lyon – FC Lorient 3:3 (3:1)
Góly: 22. a 41. Lacazette (druhý z 11 m), 21. Nuamah – 16. a 54. Kroupi, 79. Yongwa

HSC Montpellier – Clermont Foot 4:2 (2:2) – nedohrané
Góly: 17. a 77. Al-Taamari, 31. a 47. Savanier (oba z 11 m) – 26. Nicholson, 45. Konate, ČK: 54. Esteve po 2. ŽK – 90.+4 Neto Borges

Standings provided by Sofascore
Štadióny pre EURO vo Veľkej Británii a Írsku Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Pozrite si v galérii desať štadiónov...
debata chyba
Viac na túto tému: #Paríž St. Germain #Ligue 1 #Milan Škriniar