Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Navliekol rukavice, zachránil AC Miláno. Hviezdny útočník Giroud s parádnym zákrokom

Aj vďaka nebojácnemu zákroku útočníka AC Miláno Oliviera Girouda zvíťazil jeho tím v Janove 1:0 a posunul sa na čelo talianskej Serie A. Francúzsky reprezentant si bol v závere stretnutia nútený obliecť brankárske rukavice. "Ten zákrok má rovnakú hodnotu ako gól," povedal po zápase.

08.10.2023 11:31
811847649 Foto:
Útočník Olivier Giroud pri svojom obetavom brankárskom zákroku.
debata

Kanonier Giroud v bránke nahradil vylúčeného gólmana Mika Mignana. Ten totiž v deviatej minúte nadstaveného času nešikovne fauloval Ekubana mimo pokutového územia a pretože milánsky klub už nemohol striedať, musel medzi tri tyče Giroud.

„Keď som bol ešte malý chlapec, tak som do bránky občas chodil,“ zaspomínal si na detstvo pre Gazzetta dello Sport. „Zobral som zvyšky odvahy a zvládol som to.“ S rukavicami sa zaskvel najmä pri výpade útočníka Puscasa. Rukou tesne vyškriabal loptu a potom ju rýchlym skokom zovrel v rukaviciach. Pozrite si Giroudov zákrok:

Milánsky hrdina strelil v novej sezóny štyri góly v siedmich ligových zápasoch a pridal aj tri asistencie. V posledných minútach sobotňajšieho duelu mal starosti na opačnom konci ihriska.

Najbližšie k inkasovaniu bol po priamom kope Alberta Gudmundssona, ktorý skončil na brvne. Ďalšiu veľkú šancu sám zneškodnil. Aj vďaka tomu sa dostalo AC Miláno na prvé miesto pred mestského rivala Inter, ktorý iba remizoval s Bolognou 2:2. „Cítil som sa úžasne, keď som loptu zobral. Chytil som to perfektne,“ pochválil sa Giroud.

Lionel Messi Čítajte viac Messiho rozprávka v USA sa skončila. Inter Miami je po prehre bez šance na play off

„Všetci sme bojovali ako levy, som na chlapcov hrdý. Nikdy sa nevzdávame, pred tromi týždňami sme dostali facku, ale zdvihli sme sa a teraz sme prví,“ skonštatoval s tým, že reagoval na vysokú prehru 1:5 s Interom v milánskom derby.

Girouda a jeho spoluhráča poriadne preveria nasledujúce tri stretnutia. Po reprezentačnej prestávke privíta AC Miláno doma Juventus, následne cestujú do Neapola. A medzitým ich čaká ešte súboj s Parížom St. Germain v Lige majstrov.

Štadióny pre EURO vo Veľkej Británii a Írsku Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Pozrite si v galérii desať štadiónov...
debata chyba
Viac na túto tému: #AC Miláno #Serie A #Olivier Giroud