Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rozuzlenie škandálu s VARom. Zverejnili komunikáciu rozhodcov: Chaos, panika a nadávky

Vo víkendovom zápase najbohatšej a najsledovanejšej súťaže sveta, anglickej Premier League, neuznali FC Liverpool regulárny gól v súboji proti Tottenhamu (1:2), keďže Luis Diaz nebol v ofsajde. Po tlaku médií zverejnili záznam komunikácie.

03.10.2023 21:46
810022263 Foto:
Hlavným rozhodcom zápasu medzi Tottenhamom a Liverpoolom bol Simon Hooper (na snímke s hráčom Liverpoolu Diogom Jotom).
debata

Komisia rozhodcov sa už pred tým ospravedlnila hráčom FC Liverpoolu za chybu, ktorá pripravila zverencov trénera Jürgena Kloppa o lepší výsledok. Zástupcovia The Reds žiadali o zverejnenie záznamu z priebehu rozhovorov medzi rozhodcami o inkriminovanom momente.

Záznam odhaľuje, že videorozhodca Darren England si myslel, že obraz je dokonalý. Následne nadáva keď sa ukáže, že sa zle pochopili a urobili obrovskú chybu. Vypočujte si záznam aj zábery neuznanej ofsajdovej pozície:

Videorozhodca sa domnieval, že k ofsajdu na ihrisku nedošlo a myslel si, že gól bol uznaný. No nebol. Keď na nedorozumenie prišiel už bolo neskoro a zápas nebolo možné prerušiť a uznať regulárny gól.

Asistent vykonávajúci spomaľovanie situácie skonštatoval, že na ihrisku bol signál na skontrolovanie situácie a opýtal sa, či je s tým rozhodca spokojný. Ten povedal áno v domnienke, že mu oznamujú ofsajd. Jednoducho chybná komunikácie sa postarala o jeden z najkontrover­znejších momentov počas existencie VARu.

Vtedy a dnes. Najlepšie platení futbalisti 2003/04 Fotogaléria - 41 fotiek Všetky fotky
Pozrite sa, ako sa za 20 rokov zmenili...
debata chyba
Viac na túto tému: #Premier League #FC Liverpool #Tottenham Hotspur