Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Liverpool nenechá zapadnúť prachom problémy so systémom VAR počas duelu na pôde Tottenhamu

Anglický futbalový klub FC Liverpool po sobotňajšej prehre 1:2 na pôde Tottenhamu Hotspur v súboji 7. kola Premier League podrobil kritike riadiaci orgán rozhodcovského zboru a varuje, že "preskúma dostupné možnosti" v súvislosti s kontroverziami spôsobenými systémom videoasistenta rozhodcu (VAR).

02.10.2023 14:32
Jürgen Klopp Foto:
Jürgen Klopp šiel od hnevu z kože vyskočiť.
debata

Obsluha systému Darren England a Dan Cook pochybili, keď v nekonali v 34. minúte pri zásahu hosťujúceho Luisa Díaza.

Jeho gól hlavný arbiter neuznal pre postavenie mimo hry, no opakované zábery jasne potvrdili, že kolumbijský útočník „The Reds“ neporušil pravidlá, keďže medzi ním a bránkou domácich bol okrem gólmana aj obranca Cristiano Romero.

Pochybenie Englanda s Cookom potvrdila aj organizácia Professional Game Match Officials Limited (PGMOL), ktorá v krajine dohliada na rozhodcov a ich asistentov.

FC Liverpool hral od 26. minúty bez vylúčeného Curtisa Jonesa, ktorý putoval predčasne „pod sprchy“ po zásahu systému VAR a aj tento verdikt vyvolal protichodné reakcie.

Hostia duel dohrávali napokon deviati, keďže neskôr dostal červenú kartu aj Diogo Jota. „The Reds“ v závere prvého polčasu vyrovnali na 1:1, ale v úplnom závere stretnutia si vlastný gól strelil Joel Matip a zverenci trénera Jürgena Kloppa cestovali domov bodovo naprázdno.

Spomenutú dvojicu arbitrov pri systéme VAR síce po londýnskom súboji „odvolali zo služby“, no vedenie FC Liverpool sa chce vecou ďalej zaoberať.

Platy slovenských futbalistov Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Reprezentačný tréner Francesco Calzona si po...

"Akceptujeme, že PGMOL uznala pochybenia. Je jasné, že nedošlo k správnemu uplatňovaniu pravidiel hry, čo malo za následok podkopanie športovej integrity.

Rozumieme tlaku, ktorému čelia rozhodcovia, no systém VAR by mal tento tlak zmierňovať, nie ešte via zvyšovať," uviedli vo vyhlásení zástupcovia FC Liverpool, ktorí považujú za neuspokojivé, že napriek možnostiam nebol prijatý patričný zásah.

„Je neprijateľné, že takéto zlyhania sú kategorizované ako závažná ľudská chyba. Všetky verdikty by mali byť stanovené preskúmaním a s úplnou transparentnosťou,“ doplnil klub z Liverpoolu.

Prípadu z ostatného víkendu sa chce klub venovať, pretože je podľa neho nutná eskalácia a riešenie.

Načítavajú sa športové výsledky...
debata chyba
Viac na túto tému: #FC Liverpool #Tottenham Hotspur #Premir League