Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Daň za ošiaľ okolo Messiho, Inter zdvojnásobil cenu permanentiek. Z fanklubu znejú hlasy o bojkote

Klub zámorskej MLS Inter Miami zareagoval na zvýšenú pozornosť po príchode argentínskeho futbalistu Lionela Messiho a zdvojnásobil ceny permanentiek pre budúcu sezónu.

30.09.2023 16:09
Lionel Messi Foto: ,
Zranený Lionel Messi s rodinou na zápase Interu Miami proti Houstonu.
debata

Inter, ktorého spolumajiteľmi sú americký miliardár Jorge Mas a bývalý anglický reprezentant David Beckham, poslal držiteľom permanentiek e-mail s podrobnosťami o cenách za obnovenie vstupeniek pre rok 2023.

V prebiehajúcom ročníku stála najlacnejšia sezónna vstupenka 485 USD, v novom to má byť 884 USD. Pri 17 domácich zápasoch to teda vychádza 52 dolárov na stretnutie. Cena za sedadlá s lepším výhľadom, ktoré sú v oblasti polovice ihriska, stúpla z 3600 na 7650 USD.

Lionel Messi Čítajte aj Hviezdny Messi hrá v USA len od júla. No už prezradil, kde chce pokračovať v kariére

Pre porovnanie, v Barcelone, niekdajšom Messiho pôsobisku, je najnižšia cena permanentky 380,53 USD, najvyššia 919,62 dolárov.

Majiteľov permanentiek sa v tejto sezóne zvyšovanie cien nedotklo, na jednotlivé zápasy ich však začali načierno predávať s výraznou prirážkou.

Podľa nových pravidiel budú môcť znížiť kategóriu vstupenky.

Inter Miami Čítajte aj Vystriedali Messiho? Ideme domov! Reakcia divákov po polhodine zápasu obletela sociálne siete

Fanúšik Ed Serrano, ktorý v minulosti organizoval množstvo podporných podujatí pre vznik klubu, povedal, že vie o mnohých priaznivcoch, ktorí uvažujú o neobnovení permanentiek.

"Je to šialené. Čakal som, že ceny pôjdu hore, ale maximálne o 50 percent. Títo ľudia len premýšľajú o tom, ako zarobiť peniaze a keďže je tu veľký dopyt, tak si myslia, že im to prejde.

Možno im ide o to, aby zápasy sledovala len elita a na ostatných ľudí zabúdajú. Ak budú pokračovať s touto mentalitou, tak prídu o veľa fanúšikov," uviedol Serrano pre agentúru AFP.

Lionel Messi Čítajte aj Bol som jediný majster sveta bez uznania, škrie Messiho. Muž, ktorého označil za najťažšieho súpera, odtajnil ich debaty na trávniku

Serrano sa obáva, že zvýšenie cien môže v budúcnosti poškodiť budovanie fanúšikovskej základne.

„Nemyslia vo veľkom, jedného dňa Messi odíde. Som z toho všetkého veľmi šokovaný. Uvažoval som o bojkotovaní, ale tento tím mám príliš rád a tvrdo som bojoval, aby tu vôbec bol, takže sa k tomu neviem prinútiť,“ dodal priaznivec.

Lionel Messi a jeho nová luxusná vila na Floride Fotogaléria - 27 fotiek Všetky fotky
Lionel Messi získal luxusnú nehnuteľnosť na...
Načítavajú sa športové výsledky...
debata chyba
Viac na túto tému: #Lionel Messi #Inter Miami