Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kapitáni pražských rivalov spoznali tresty za vzájomný konflikt. Slavistickému priťažilo napadnutie Haraslína

Vylúčenia kapitánov a 11 žltých kariet. Na štadióne Slavie sa v nedeľňajšom futbalovom derby českej ligy proti Sparte (1:1) iskrilo.

26.09.2023 21:40
Jan Bořil, Ladislav Krejčí Foto:
Roztržka medzi kapitánmi. Jan Bořil zo Slavie (vpravo) a sparťanský Ladislav Krejčí v závere derby.
debata (1)

Disciplinárna komisia s odstupom dvoch dní vyniesla tresty pre kapitánov Jana Bořila (Slavia) a Ladislava Krejčího (Sparta) po vzájomnom konflikte.

Rozhodca poslal dvojicu pod sprchy. Krejčí sa dnes dozvedel, že si nezahrá dva zápasy, čím príde aj o šláger proti Plzni. Bořil bude dokonca pauzovať až štyri duely.

Jan Bořil Čítajte aj Vyhrotené derby. Kapitán Slavie napadol Haraslína, Slovák potom v nadstavení zariadil Sparte bod

„Disciplinárna komisia prisúdila konflikt medzi Ladislavom Krejčím a Janom Bořilom ako telesné napadnutie, na základe ktorého mohla udeliť trest až na osem zápasov.

Pri hodnotení prihliadla k celému priebehu konfliktu a zhodnotila, že u hráča Krejčího išlo primárne o držanie a lomcovanie, zatiaľ čo u hráča Bořila išlo aj o udretie, a to aj vo vzťahu k hráčovi Haraslínovi,“ cituje portál TN.cz predsedu komisie Richarda Bačeka.

VIDEO: Konflikt hráčov a pád Lukáša Haraslína po tom, čo ho zhodil Bořil

Slavia sa podľa spomínaného portálu proti trestu odvolá a tvrdí, že Bořil situáciu nevyprovokoval. Predstavitelia Sparty vyhlásili, že na odvolanie je ešte priskoro a verdikt reflektuje ich názor.

Za nevhodné správanie dostal trest jedného zápasu aj vedúci mužstva Sparty Miroslav Baranek, ktorý musí zaplatiť aj pokutu 10-tisíc korún. Asistentovi trénera Slavie Pavel Řehák udelili stop na dve stretnutia a zaplatí 40-tisíc korún.

O vyrovnanie na 1:1 sa postaral z pokutového kopu v 101. minúte striedajúci slovenský reprezentant v drese Sparty Haraslín. Aj vďaka nemu je Sparta stále na čele tabuľky o skóre pred Slaviou.

Načítavajú sa športové výsledky...
Krásne partnerky hviezdnych svetových futbalistov Fotogaléria - 61 fotiek Všetky fotky
Medzi najslávnejšie futbalové páry sme zaradili...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #AC Sparta Praha #SK Slavia Praha