Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slávne milánske derby patrilo Interu. Neapol s Lobotkom bol rád aj za remízu

Futbalisti SSC Neapol vydreli v talianskej lige bod na ihrisku FC Janov. Obhajcovia titulu remizovali v sobotu v dueli 4. kola s domácimi 2:2, keď oba góly dali až v záverečnej štvrťhodine.

16.09.2023 20:29 , aktualizované: 22:48
805790487 Foto:
Suverénne víťazstvo Interu Miláno poistil štvrtým gólom zápasu z pokutového kopu Hakan Calhanoglu (v strede).
debata

Slovenský stredopoliar v drese SSC Stanislav Lobotka odišiel z ihriska v 75. minúte. Neapol je v neúplnej tabuľke priebežne piaty, na doteraz stopercentného lídra Inter Miláno stráca päť bodov.

V Janove pri striedaní Lobotku prehrával o dva góly, no potom sa presadili Giacomo Raspadori v 76. a Matteo Politano v 84. minúte, čo znamenalo deľbu bodov.

Futbalisti Interu Miláno zvíťazili v milánskom derby nad rivalmi z AC 5:1 a bez straty bodu vedú tabuľku Serie A. Pre „rossoneri“ to bola prvá prehra v sezóne a v neúplnej tabuľke sú tretí. V prvom polčase „derby della Madonnina“ držali loptu hostia z AC, no šance a góly mali domáci.

Prvý dali už v piatej minúte, keď Marcus Thuram prihral do vápna a strelu Federica Dimarca nasmeroval do siete Henrik Mchitarjan. Interu vyšiel v 38. minúte brejk, Thurma si spracoval loptu tentokrát na ľavej strane, obišiel obrancu a krížnou strelou zavesil – 2:0.

SR Žilina šport futbal NL 7. kolo Banská Bystrica ZAX Čítajte viac Gólové hody v lige: Trnava sa na východe zahrávala, Polievka úradoval s Bystricou u lídra

Hosťom, ktorí vstúpili do druhej časti ofenzívnejšie, sa podarilo znížiť v 57. minúte. Dlhý pas Simona Kjaera predĺžil Olivier Giroud na Rafaela Leaa, ktorý prešiel popri obrancovi a trafil k vzdialenejšej žrdi. Inter si však dôležité víťazstvo nenechal ujsť.

V 69. minúte upravil na 3:1 svojím druhým gólom Mchitarjan, o desať neskôr premenil penaltu Hakan Calhanoglu a v závere prikrášlil vysoký triumf Davide Frattesi.

Juventus Turín zvíťazil nad Laziom Rím 3:1 a zaznamenal tretí triumf v sezóne. Dva góly domácich strelil Dušan Vlahovič, jeden pridal Federico Chiesa, za hostí znížil Luis Alberto. Juventus má na konte desať bodov a je priebežne druhý dva body za Interom.

Serie A – 4. kolo:
FC Janov – SSC Neapol 2:2 (1:0)
Góly: 40. Bani, 56. Retegui – 76. Raspadori, 84. Politano
/S. Lobotka (SSC) hral do 75. min/

Inter Miláno – AC Miláno 5:1 (2:0)
Góly: 5. a 69. Mchitarjan, 37. Thuram, 79. Calhanoglu (z 11m), 90.+3 Frattesi – 57. Leao

Juventus Turín – Lazio Rím 3:1 (2:0)
Góly: 10. a 67. Vlahovič, 26. Chiesa – 64. Luis Alberto

Standings provided by Sofascore
debata chyba
Viac na túto tému: #AC Miláno #Serie A #Inter Miláno