Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Favorita spasil Lewandowski. Barcelona zdolala Osasunu vďaka premenenej penalte

Futbalisti FC Barcelona si v španielskej lige pripísali tretie víťazstvo za sebou. V nedeľu o tom v dueli 4. kola na ihrisku Osasuny rozhodol poľský kanonier Robert Lewandowski, ktorý v 86. minúte zabezpečil z pokutového kopu triumf favorita 2:1.

03.09.2023 23:21
Robert Lewandowski Foto:
Šťastný strelec gólu Robert Lewandowski.
debata

Barcelona je v tabuľke tretia o dva body za lídrom Realom Madrid. Barcelonu poslal v nadstavenom čase prvého polčasu do vedenia francúzsky obranca Jules Kounde, no štvrťhodinu pred koncom vyrovnal argentínsky útočník domácich Chimy Avila.

V závere duelu však Alejandro Catena fauloval Lewandowského, dostal červenú kartu a z nariadenej penalty Poliak rozhodol o zisku troch bodov pre svoj tím.

Mallorca remizovala s Athleticom Bilbao 0:0. Celý zápas v drese domácich odohral slovenský obranca Martin Valjent, brankár Dominik Greif sedel na lavičke. Mallorca stále čaká na prvé ligové víťazstvo v novom ročníku, s dvoma bodmi je v tabuľke sedemnásta.

Kylian Mbappé, Milan Škriniar Čítajte viac Dva góly a objatie so Škriniarom. Mbappé hviezdil, Parížu vystrieľal tri body

Girona zvíťazila pred domácim publikom nad UD Las Palmas 1:0. O jediný gól v zápase sa postaral v 88. minúte španielsky útočník Portu. Katalánci sú stále bez prehry a s 10 bodmi na konte sa nachádzajú priebežne na druhej priečke v tabuľke La Ligy o skóre pred Barcelonou.

Zápas medzi Atleticom Madrid a FC Sevilla v nedeľu neodohrali. Dôvodom bolo, že približne v čase plánovaného začiatku duelu o 18.30 h hlásili meteorológovia silné prívalové dažde v španielskej metropole.

„Po konzultácii so Španielskou futbalovou federáciou sa oba kluby rozhodli, že zápas sa odloží na iný termín,“ informoval madridský klub vo vyhlásení podľa AFP.

Fanúšikovia Slovan, transparent Čítajte viac Čo je zhnité v štáte belasom? Kotol Slovana sa osopil na vedenie. Nenechám sa urážať a nemienim pred fanúšikmi kľačať, ohradil sa Weiss

Pre očakávané intenzívne dažde vyzval madridský magistrát obyvateľov, aby nevychádzali von. Očakávali sa najintenzívnejšie dažde od roku 1972.

La Liga – 4.kolo:
Girona FC – UD Las Palmas 1:0 (0:0)
Gól: 88. Portu

RCD Mallorca – Athletic Bilbao 0:0
M. Valjent celý zápas, D. Greif (obaja Mallorca) na lavičke

CA Osasuna – FC Barcelona 1:2 (0:1)
Góly: 76. Avila – 45.+1 Kounde, 86. Lewandowski (z 11m), ČK: 84. Catena (Osasuna)

Atletico Madrid – FC Sevilla – odložené

debata chyba
Viac na túto tému: #fc barcelona