Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Barcelonská úderka úraduje v USA. Messi dal po parádnej akcii prvý gól v MLS

Zatiaľ čo si Lionel Messi svoj debut v drese Interu Miami odkrútil pred pár týždňami v interkontinentálnom pohári Leagues Cup, ktorý jeho tím napokon vyhral, na premiéru v Major League Soccer (MLS) si musel počkať.

27.08.2023 07:33
800425255 Foto:
Lionel Messi v súboji s Petrom Stroudom v stretnutí MLS na pôde New Yorku Red Bulls.
debata

Dočkal sa v stretnutí hranom zo soboty na nedeľu, keď z lavičky naskočil do zápasu a pomohol jedným gólom k víťazstvu Interu Miami na pôde New Yorku Red Bulls 2:0.

Argentínsky velikán nastúpil v 60. minúte za stavu 1:0, keď vystriedal Ekvádorčana Campanu. V zápase si veľa príležitostí nevypracoval, napriek tomu ale viac ako 26-tisíc divákov na tribúnach mohlo vidieť prvý Messiho gól v MLS.

SR Futbal NL 5. kolo Žilina ViON ZAX Čítajte viac Žilina rozhodla v nadstavení. Kanonier Polievka zariadil senzáciu na pôde vicemajstra

A mal barcelonskú pečať. Lopta sa dostala do stredu ihriska na bývalého hráča katalánskeho veľkoklubu Sergia Busquetsa, ktorý ho ihneď poslal naľavo krajanovi Jordimu Albovi.

Ten dokázal akrobatickým spôsobom nájsť Messiho a kapitán majstrov sveta už vedel, ako s útokom naložiť. Prienikovou prihrávkou našiel 18-ročného Cremaschiho, ktorý úplne voľnému Messimu loptu vrátil a do odkrytej bránky nemal problém skórovať.

Futbalisti Interu Miami tak dokázali dotiahnuť do víťazného konca už deviaty zápas za sebou. Na tom má veľkú zásluhu práve Messi.

Ten si v spomínanom počte stretnutí pripísal 11 gólov a pridal štyri asistencie. Miami zaznamenalo prvú výhru v MLS od 14. mája a odpichlo sa z posledného miesta východnej konferencie. Ďalší duel čaká na Messiho a spol. 31. augusta proti Nashvillu.

Čo (ne)viete o Lionelovi Messim Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Lionel Messi to dokázal. Rovnako ako Diego...
debata chyba
Viac na túto tému: #MLS #Lionel Messi #Inter Miami