Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Koniec ságy? Tottenham prijal rekordnú ponuku Bayernu, píšu médiá. Na ťahu je Kane

Anglický futbalový klub Tottenham Hotspur údajne akceptoval najnovšiu ponuku Bayernu Mníchov na prestup útočníka Harryho Kanea.

10.08.2023 13:29
Harry Kane Foto: ,
Harry Kane.
debata

Informovali o tom vo štvrtok nemecké i britské médiá. Podľa nich je teraz na ťahu Kane, ktorý sa musí rozhodnúť, či sa chce sťahovať do tímu nemeckého šampióna.

Podľa portálu The Athletic súhlasil Tottenham s prestupovou čiastkou, tá by mala dosiahnuť približne 110 miliónov eur plus bonusy. Samotný hráč dal obom stranám termín na uzavretie dohody do začiatku sezóny Premier League, ktorú Spurs odštartujú v nedeľu na pôde Brentfordu.

Vedenia oboch klubov absolvovali v stredu dlhé rokovania o prestupovej čiastke. Tridsaťročnému Kaneovi vyprší kontrakt so Spurs v júni budúceho roka. Hoci nedávno prejavil záujem v klube zotrvať aj v nasledujúcej sezóne, majiteľ klubu Joe Lewis preferuje jeho predaj, keďže o rok by mohol odísť zadarmo.

Kane futbalovo vyrastal v akadémii Tottenhamu a v Premier League má v jeho drese na konte 213 gólov, čo je v historických tabuľkách druhé miesto za Alanom Shearerom (260).

V minulom ročníku dosiahol métu 30 gólov v 38 stretnutiach. Je aj historicky najlepší strelec anglickej reprezentácie s 58 presnými zásahmi.

Bayern začne sezónu v sobotu zápasom nemeckého Superpohára proti Lipsku. O šesť dní neskôr nastúpi v Bundeslige na ihrisku Brém.

Bavori doteraz najviac zaplatili za príchod Lucasa Hernandeza, ten prestúpil v roku 2019 z Atlética Madrid za 80 miliónov eur. V súčasnosti je už hráč Paríža St. Germain. Transfer Kanea by znamenal rekordnú sumu v histórii klubu.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bayern Mníchov #Tottenham Hotspur #Harry Kane