Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Turci hrali v Petrohrade, rázna reakcia z Kyjeva: Máte krv na rukách!

Ukrajinský futbalový klub Dynamo Kyjev odkázal vedeniu Fenerbahce Istanbul, že má "krv na rukách" za odohratie zápasu v Rusku.

10.07.2023 19:51
Fenerbahce Foto:
Snímka zo zápasu Zenit Petrohrad - Fenerbahce Istanbul, ktorý sa odohral 9. júla v Gazprom aréne.
debata (7)

Vicemajster tureckej ligy prehral v príprave proti Zenitu Petrohrad 3:4 v jedenástkovom rozstrele. V riadnom hracom čase ani v predĺžení gól nepadol.

Dynamo na svojom účte na Instagrame zverejnilo vyhlásenie s červenými škvrnami na modrom logu ruského štátneho energetického gigantu Gazprom, ktorý je dlhoročným majiteľom a sponzorom Zenitu.

Azarenková tenis Čítajte viac Hanba pre celé Anglicko. Diváci vo Wimbledone vybučali bieloruskú hviezdu, ktorá nemala na výber

„Krvavé peniaze Gazpromu vám zatienili všetko, nechali vás bez cti a svedomia. Nič nemôže ospravedlniť tento krok. Žiadne peniaze vám nemôžu vynahradiť toto hanebné správanie,“ uviedol tím podľa agentúry AP.

Klub z Turecka uviedol, že pozvánku do Ruska prijal po tom, ako hostil Zenit v Istanbule. Tímy odohrali v marci charitatívny zápas s cieľom získať peniaze na pomoc po zemetrasení v turecko-sýrskom pohraničí.

Na turnaji Piri Cup v ruskom meste sa okrem Fenerbahce zúčastnili aj Crvena Zvezda Belehrad a Neftči Baku.

Európska futbalová únia (UEFA) vyradila Gazprom ako sponzora Ligy majstrov a ME 2024 v priebehu niekoľkých dní po ruskej invázii na Ukrajinu, ktorá sa začala vo februári minulého roka.

Giorgi Čakvetadze Čítajte viac Čakvetadze preverí Škriniara, má nový klub. Slovan si vyhliadol ďalšieho Gruzínca

UEFA tiež vyradila všetky ruské tímy zo svojich súťaží a odobrala Rusku organizácie finále Ligy majstrov 2022 na štadióne Zenitu v Petrohrade.

Dynamo aj Fenerbahce sa stretli minulý rok v 2. predkole Ligy majstrov. Fanúšikovia tureckého tímu skandovali meno ruského prezidenta Vladimíra Putina po tom, ako sa ukrajinský tím ujal vedenia v zápase.

Klub vtedy uviedol, že skandovanie fanúšikov nereprezentovalo názory klubu, ale tiež naznačilo, že „prehnané gestá“ hráčov Dynama slúžili ako provokácia.

UEFA udelila Turkom za tento incident pokutu 50.000 eur. Kluby sa potom ešte dvakrát stretli aj v skupinovej fáze Európskej ligy, no k podobným disciplinárnym prehreškom neprišlo.

Najlepšie futbalové kluby z krajín V4 Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Okrem rebríčku zostaveného podľa päťročného...
7 debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #Zenit Petrohrad #Fenerbahce Istanbul #vojna na Ukrajine