Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tréner Calzona prehovoril pre Talianov: Slováci boli v problémoch, zavolal mi Hamšík

Prestížny taliansky denník La Gazzetta dello Sport zaostril na trénera slovenskej futbalovej reprezentácie Francesca Calzonu. Svojim krajanom porozprával o minulosti aj o začiatkoch na lavičke národného tímu.

06.07.2023 13:41
Francesco Calzona Foto: ,
O Francesca Calzonu sa začali zaujímať talianske médiá.
debata

Slovenská reprezentácia vstúpila pod Calzonom úspešne do kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy 2024 v Nemecku. Po štyroch zápasoch patrí národnému tímu v tabuľke skupiny J druhé miesto, dva body za favorizovaným Portugalskom.

Gazzetta dello Sportu upozornila na skutočnosť, že Slovensku sa pod Calzonom podarilo vylepšiť pozíciu vo svetovom rebríčku FIFA, keď poskočilo z 54. pozície na aktuálne 46. miesto.

Švajčiarsko SR futbal EKL osemfinále Bazilej Slovan Čítajte viac V Slovane sa sťažoval na nízky plat. Bývalý kapitán belasých našiel šťastie v emirátoch

Talianskym čitateľom Calzona prezradil, ako prišlo k jeho príchodu na Slovensko. „Slovensko? Chytil som sa šance. Zavolal mi Marek Hamšík, ako prostredník. Slovensko bolo v ťažkostiach, v Lige národov bolo až v C skupine,“ uviedol Calzona.

Priznal, že verejnosť v krajine pod Tatrami mala pochybnosti o ňom, ako o reprezentačnom trénerovi. „Zvládnem to. Naposledy sme mali tri či štyri zranenia, tak som požiadal Hamšíka, aby sa vrátil. On cítil, že to musí pre národný tím urobiť.“

Kylian Mbappé Čítajte viac Škriniarovmu šéfovi došla trpezlivosť. Na rozhodnutie máš dva týždne, odkázal hviezde PSG

V rýchlosti predostrel taliansky tréner aj svoje futbalové začiatky a najmä spoluprácu s bývalým trénerom Neapola Mauriziom Sarrim. „On bol finančný poradca, ja obchodným zástupcom s kávou. Naša vášeň pre futbal však bola obrovská.“

V rôznych tímov na viacerých úrovniach napokon táto dvojica spolupracovala dvanásť rokov, pričom najväčšie úspechy dosiahla práve v Neapole, kde k jedným z lídrov patril dlhé roky aj Marek Hamšík.

Slováci, ktorých cena za rok najviac vzrástla Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
20. Miroslav Káčer (DAC Dunajská Streda):...
debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská futbalová reprezentácia #Francesco Calzona