Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Masívne čistky v Chelsea. Kvarteto hviezd odchádza k Saudom. Posledná hrala s Hamšíkom

Po 12. mieste v anglickej Premier League, čo je najhorší výsledok Chelsea za posledných 30 rokov, dochádza v londýnskom veľkoklube k veľkému odchodu hráčov. A štyria z nich si to namierili do Saudskej Arábie.

25.06.2023 22:45
Kalidou Koulibaly Foto: ,
Mohutný obranca Kalidou Koulibaly sa ohrial v Chelsea iba jednu sezónu.
debata

Francúzsky majster sveta N'Golo Kanté sa už dávnejšie dohodol s Al Ittihadom, brankár Edouard Mendy je blízko dohody s Al Ahli, stredopoliar Hakim Ziyech má posilniť Al Nassr a obranca Koulibaly v nedeľu podvečer potvrdil prestup do Al Hilalu.

Tridsaťdvaročný obranca podpísal s novým zamestnávateľom trojročný kontrakt. FC Chelsea na odchode Koulibalyho výrazne prerobil. 70-násobný senegalský reprezentant totiž prišiel do klubu vlani v lete za 38 miliónov eur a do Al Hilalu putuje „len“ za 23 miliónov.

Futbalová reprezentácia Ruska Čítajte viac Rusom hrozí vylúčenie z FIFA a UEFA. Môžu za to kluby z okupovaného Krymu

„Kalidou Koulibaly odchádza z Chelsea po spečatení prestupu do saudskoarabského Al Hilal. Radi by sme Kalidouovi poďakovali za jeho prínos na ihrisku i mimo neho počas pôsobenia na Stamford Bridge a prajeme mu veľa šťastia v ďalšej fáze jeho kariéry,“ citovala z oficiálneho vyhlásenia Chelsea agentúra AFP.

Francúz odohral v sezóne 2022/23 za Chelsea 23 zápasov v anglickej Premier League, v ktorých strelil dva góly a pridal jednu asistenciu. Jeho predchádzajúcim klubom bol taliansky Neapol, za ktorý hral osem rokov – od roku 2014 do roku 2022. Päť sezón tak bol spoluhráčom Slováka Mareka Hamšíka.

Peter Dubovský: Spomíname na legendu Fotogaléria - 34 fotiek Všetky fotky

Ladislav Molnár (zo Slovana do Košíc, 1996)...
debata chyba
Viac na túto tému: #Premier League #Chelsea FC #Kalidou Koulibaly #Saudi Pro League