Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hipp nesplnil cieľ, v Maďarsku skončil. Trnava hlási posilu z Trenčína

Slovenský futbalový tréner Michal Hipp skončil na lavičke druholigového maďarského klubu Szombathelyi Haladás. Bývalý reprezentačný kouč z neho odchádza po necelom roku.

01.06.2023 15:25
Filip Bainovič Foto: ,
Na snímke vľavo kapitán Trnavy Roman Procházka a kapitán Trenčína Filip Bainovič.
debata (1)

„Hipp mal s mužstvom cieľ skončiť v ročníku 2022/2023 do šiesteho miesta v tabuľke, ktorý sa nepodarilo splniť. Haladás obsadil deviatu priečku,“ informoval maďarský klub na svojej webovej stránke.

Hipp sa stal trénerom Haladásu koncom septembra 2022, pod jeho vedením mužstvo absolvovalo 30 zápasov s bilanciou 12 víťazstiev, 6 remíz a 12 prehier.

Najkrajšie fotografie v histórii futbalu Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Na nasledujúcich stránkach uvidíte skvosty z...

Počas svojej trénerskej kariéry pracoval v Slovane Bratislava, Petržalke, Nitre, Jihlave a pôsobil aj ako hlavný tréner slovenskej reprezentácie spolu so Stanislavom Grigom.

Ako asistent pracoval v ruskom Saturne Ramenskoje a FC Astana ako aj pri reprezentácii Kazachstanu.

Trnava hlási posilu. Prichádza Srb z Trenčína

Srbský futbalista Filip Bainovič prestúpil z Trenčína do Spartaka Trnava. Tretí tím Fortuna Ligy z nedávno skončenej sezóny o tom informoval na oficiálnej stránke.

Dvadsaťsedemročný stredopoliar hral v minulosti v kluboch Rad, Zarkovo, Radnik a má skúsenosti aj z Crvenej Zvezdy Belehrad. Srbsko reprezentoval v mládežníckych kategóriách. Pred príchodom do Trenčína pôsobil v poľskom klube Górnik Zabrze.

"Každý na Slovensku vie, aký veľký je to klub. Každý hráč by bol rád, keby tu mohol hrať, na takomto štadióne a pred takýmito fanúšikmi. Bol som už vlani na finálovom zápase v Bratislave a viem aj to, že klub oslavuje v tomto roku svoju storočnicu.

To samo o sebe je veľké plus a ukazuje to, že Spartak je už sto rokov na vysokej úrovni a som veľmi šťastný, že tu môžem byť," povedal Bainovič po podpise zmluvy so Spartakom.

V tíme sa stretne aj so svojím spoluhráčom Philipom Azangom, ktorý sa dohodol s Trnavou počas zimnej prestávky. Počas kariéry hral aj s Romanom Procházkom:

„Hral som aj s inými hráčmi, ktorí tu pôsobili. Okrem Procházku aj s Erikom Jirkom a Martinom Chudým. So všetkými sme boli veľmi dobrí kamaráti a od nich som vedel, aký je Spartak klub. Spomínali ako tu bolo pekne, keď vyhrali titul a odporučili by mi to.“

Bainovič bol v Trenčíne spolu s Arturom Gajdošom najlepším strelcom mužstva, keď zaznamenali po 6 gólov.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Michal Hipp #Filip Bainovič