Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ešte dve kolá. A čo potom? Hamšík definitívne rozhodol o svojej budúcnosti

O necelé dva mesiace oslávi už 36. narodeniny. Reprezentácii dal definitívne zbohom vlani, v klubovej kariére však naďalej pokračuje. No dokedy?

01.06.2023 09:54
marek hamšík Foto:
Marek Hamšík v drese Trabzonsporu.
debata (1)

Marek Hamšík končí svoju druhú sezónu v Turecku. Stredopoliar Trabzonsporu priviedol klub vlani k majstrovskému titulu, v aktuálnej sa však obhajcovi darí podstatne menej.

Dve kolá pred koncom sútaže je na šiestej priečke, bez nádeje na miestenku v európskych pohároch.

Niekdajší kapitán slovenskej reprezentácie zasiahol do 22 duelov, dva razy sa presadil strelecky, na jeden gól prihral.

Reprezentačná kariéra Mareka Hamšíka Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Marek Hamšík debutoval v reprezentácii 7....

V posledných dvoch stretnutiach odohral dokopy len 25 minút (17 a 8). V Trabzonspore sa mu po sezóne skončí dvojročná zmluva. Turecké zdroje tak začínajú špekulovať, čo bude ďalej s bývalou hviezdou Neapola.

Tamojší novinár Resat Can Ozbudak prišiel na sociálnej sieti Twitter pred pár dňami so zaujímavou informáciou.

Podľa neho sa do rokovaní o Hamšíkovom príchode pustil iný turecký prvoligista. Má ísť podľa neho o Kayserispor, ôsme mužstvo aktuálneho ročníka Super Lig.

V súvislosti s Hamšíkom sa však spomínal aj jeho návrat na Tehelné pole, odkiaľ vyrazil do sveta veľkého futbalu.

maradona, hamšík, neapol Čítajte viac Priamo z Neapola: Hamšík má špeciálny kútik. Dočkal sa pocty, akú nemá inde na svete

Slávna sedemnástka odštartovala v najúspešnejšom slovenskom klube kariéru, opustila ho pred takmer dvomi desaťročiami (2004).

K možnosti podpísania kontraktu s Hamšíkom sa nedávno vyjadril aj majiteľ Slovana Ivan Kmotrík starší.

"Marek je famózny hráč a určite by mal nášmu mužstvu čo ponúknuť. Najmä v Európe. Ide o to, ako sa rozhodne.

Slovanu dal veľa už v mladosti a bol by som rád, keby sa vrátil. Dôležitý bude zdravotný stav a jeho rozhodnutie bude určite závisieť aj od rodiny," uviedol v rozhovore pre sport24.sk.

SR Senec šport futbal anketa Futbalista roka 2022 BAX Čítajte viac Hamšík sa vyjadril k šumom o Slovane. Pri téme reprezentácia bol tajomný

Viac svetla do špekulácií vniesol vo štvrtok dopoludnia sám Hamšík.

Ohlásil, že po prebiehajúcej sezóne ukončí aktívnu kariéru. Dlhoročný kapitán národného tímu a držiteľ rekordu v počte reprezentačných zápasov i gólov to oznámil na svojej oficiálnej webstránke.

Hamšík ukončil profesionálnu kariéru po devätnástich rokoch. Pôsobil v Slovane Bratislava, Brescii, Neapole, Daliane, Göteborgu a momentálne hrá za turecký Trabzonspor.

S ním získal vlani prvý domáci titul od roku 1984. Národný tím viedol ako kapitán na jediných majstrovstvách sveta v roku 2010 v Juhoafrickej republike, kde Slováci senzačne postúpili do osemfinále. Za reprezentáciu vsietil 26 gólov a odohral 136 zápasov.

„Futbal bol moja láska, vášeň a práca, ktorej som vždy odovzdal všetko. Ďakujem všetkým klubom, v ktorých som pôsobil a ktorým som sa vždy snažil odovzdať svoje maximum,“ uviedol Hamšík, ktorý pôsobil ako kapitán aj v Neapole, kde prekonal klubový rekord legendárneho Diega Maradonu v počet gólov.

Michaela Gargano, sestra Mareka Hamšíka Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Marek Hamšík odohral s Walterom Garganom v...

Slovák ich zaznamenal celkovo 121, neskôr ho prekonali Lorenzo Insigne (122) a Dries Mertens (148). Hamšík je stále rekordér v počte odohraných duelov za SSC (520). S klubom získal aj dva Talianske poháre a jeden Superpohár, s Trabzonsporom získal vlani taktiež Superpohár.

„Špeciálne poďakovanie patrí mojej rodine a najbližším kamarátom, ktorí boli toho súčasťou, vždy stáli pri mne a boli mi oporou. A samozrejme, veľké ďakujem patrí mojim fanúšikom, ktorí ma povzbudzovali a milovali,“ dodal Hamšík.

Do úvahy teraz prichádza tretia – a zrejme najpravdepodob­nejšia možnosť, ako bude vyzerať Hamšíkov futbalový život. Vrhnúť by sa mohol na trénerskú dráhu.

Marek Hamšík Čítajte viac Vyšla eurobankovka s Hamšíkovou podobizňou. Je o ňu veľký záujem

Hovorí sa o tom, že by sa viac venoval svojej akadémii, v hre bol aj jeho príchod k národnému tímu, kde by mohol pôsobiť ako asistent hlavného kouča Francesca Calzonu.

Akou cestou sa napokon jeden z najlepších futbalistov, akého kedy Slovensko malo, vyberie, ukážu už najbližšie týždne, keď sa bude musieť Hamšík definitívne rozhodnúť.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Turecko #Marek Hamšík #turecká liga #Kayserispor