Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Priamo z Neapola: Hamšík má špeciálny kútik. Dočkal sa pocty, akú nemá inde na svete

Uplynulo už viac ako tridsať rokov, čo opustil Neapol. Diego Armando Maradona však zostáva miláčikom mesta na juhu Talianska a jeho nepísaným kráľom.

25.05.2023 11:03
maradona, hamšík, neapol Foto:
Legendy spolu: Marek Hamšík na maľbe s Diegom Maradonom.
debata

So slávnym Argentínčanom, ktorý tu pôsobil sedem rokov (1984 – 1991) a klub v tom období získal prvé dva tituly, sa stretnete všade.

Jeho dresy a podobizeň je najvyhľadávanejším suvenírom, nájdete ju na tričkách, magnetkách, príveskoch, nálepkách, vlajkách… Po ňom od roku 2020 pomenovali aj známy neapolský štadión.

Video
V Neapole stále spomínajú na Hamšíka i Maradonu / Zdroj: TV Pravda

Po celom meste sú stovky jeho portrétov a malieb v nadživotnej veľkosti. Najväčšia nástenná maľba vo výške niekoľkých poschodí sa nachádza v starom meste na Largo degli artisti, námestíčku, ktoré nazývajú aj Largo Diego Maradona.

Tu domáci umelci vytvorili na múroch viacero jeho obrazov a vystavujú jeho fotografie a pamätné predmety, ktoré pripomínajú Maradonovu hviezdnu kariéru.

Schádzajú sa tu denne stovky nielen domácich fanúšikov, ale aj návštevníci z celého sveta. Od rána do večera tu vládne výborná nálada.

Neapol dýcha oslavami a spomienkami na legendy Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Maľba Diega Maradonu v jednej z neapolských...

Kus z tejto výnimočnej atmosféry patrí aj slovenskému futbalistovi Marekovi Hamšíkovi, ktorý pôsobil v Neapole vyše dvanásť rokov a väčšinu z toho bol kapitánom SSC.

Patrí mu tu dôstojné miesto. Objavuje sa na viacerých obrazoch spolu s Maradonom, ale na jednej zo stien je aj poďakovanie fanúšikov za to, čo pre klub urobil.

Rodák z Banskej Bystrice a slovenský futbalový rekordér má na malom námestí aj svoj špeciálny „kútik“.

lobotka, neapol Čítajte viac Nebolo tam počuť vlastné slovo. Veľké oslavy v Neapole, tím s Lobotkom potešil titulom aj víťazstvom
Načítavajú sa športové výsledky...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Marek Hamšík #Seria A #SSC Neapol #Diego Maradona