Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Rekordér Haaland sa hrdí najvýznamnejšou cenou. Stal sa hráčom sezóny

Nórsky kanonier Erling Haaland získal cenu pre najlepšieho hráča sezóny v Anglicku. V ankete futbalových žurnalistov Football Writers' Association získal až 82% zo všetkých hlasov.

12.05.2023 21:20
Erling Haaland Foto: ,
Erling Haaland.
debata

Dvadsaťdvaročný útočník si ocenenie vystrieľal vo svojej premiérovej sezóne v drese Manchestru City, ktorý môže aj vďaka jeho gólom získať treble – vyhrať Premier League, Ligu majstrov aj Pohár FA.

Haaland vtrhol do Anglicka ako víchor a v domácej súťaži prekonal rekord v počte gólov v jednom ročníku (35). Dokopy vo všetkých súťažiach ich strelil už 51 v 47 dueloch a pridal aj osem asistencií.

Erling Haaland Čítajte aj Škandál v Lige majstrov. Obscénne gesto Haalandovho otca, eskorta ho vyviedla zo štadióna

„Každý deň sa snažím byť najlepší, ako len môžem byť, a byť takto ocenený pre mňa znamená veľa. Milujem svoj doterajší čas v City, moji spoluhráči sú neuveriteľní a dávajú mi šance strieľať góly. Chcem im všetkým poďakovať, pretože bez nich by som túto cenu nedostal,“ povedal Haaland.

Ocenenie Football Writers' Association je najstaršie a najvýznamnejšie v Anglicku, v minulosti ho získali napríklad Bobby Charlton, Cristiano Ronaldo či Wayne Rooney.

14. Lothar Matthäus Čítajte aj Najlepší futbalista súčasnosti? Legendárny Matthäus s menom neotáľal, no našiel pri ňom aj negatívum

Haalandovo jasné víťazstvo vzišlo z hlasovania vyše 800 novinárov. Na druhom a treťom mieste skončili spoluhráči z Arsenalu Bukayo Saka a Martin Ödegaard.

Medzi ženami získala prestížne ocenenie Austrálčanka Sam Kerrová, pre útočníčku londýnskej Chelsea je už druhé za sebou. V prebiehajúcej sezóne dala 26 gólov v 34 dueloch za klub. Za ňou skončili Rachel Dalyová z Aston Villy a Lauren Jamesová z Chelsea. Futbalistky oceňujú od roku 2018. Informovala agentúra AFP.

Načítavajú sa športové výsledky...
Najdrahší futbalisti + najcennejší Slováci a Čech Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Za najdrahších futbalistov sveta aj naďalej...
debata chyba
Viac na túto tému: #manchester city #Erling Haaland