Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Búrlivákovi na striedačke Liverpoolu praskli nervy, odniesol si to rozhodca. Bol som pod vplyvom emócií a hnevu, vraví Klopp

Nemecký futbalový tréner Jürgen Klopp z anglického klubu FC Liverpool sa musí zodpovedať anglickej Futbalovej asociácii (FA) za nevhodné komentáre na adresu hlavného rozhodcu Paula Tierneya po skončení nedeľňajšieho zápasu Premier League proti Tottenhamu Hotspur (4:3).

03.05.2023 11:33
Jürgen Klopp Foto: ,
Tréner Liverpoolu Jürgen Klopp.
debata

Skúsený kormidelník sa musí do piatka oficiálne vyjadriť k incidentu a FA sa potom rozhodne, či ho potrestá.

Klopp oslavoval víťazný gól Dioga Jotu v nadstavenom čase druhého polčasu priamo pred štvrtým rozhodcom, za čo dostal žltú kartu od Tierneya a privodil si tiež zranenie stehenného svalu.

Kouč sa neskôr posťažoval, že Tierney mu povedal niečo nevhodné a že píska v neprospech jeho tímu. Podľa FA Klopp spochybnil integritu rozhodcu.

Organizácia Professional Game Match Officials Limited (PGMOL) dohliadajúca na rozhodcov a asistentov sa zastala Tierneya.

"Nemalo sa to stať. Bol som pod vplyvom emócií a hnevu, a preto som oslavoval takým spôsobom. Po zápase sa mi nepodarilo upokojiť sa a povedal som niečo, čo som nemal.

Tak som to vtedy cítil. Nemám nič proti Tierneymu, no zopakovali sa veci, ktoré sa udiali v predošlých zápasoch, ktoré nám pískal. Nebolo to úmyselné, ale stalo sa to," povedal na svoju obhajobu Klopp, ktorý očakáva trest od FA.

„Rozhodcovia si myslia, že spochybňujem ich integritu, čo nerobím, keď som pokojný. Počkáme a uvidíme, s čím prídu.“

Paul Tierney nebude počas nasledujúceho kola Premier League viesť žiaden zápas ako hlavný rozhodca.

V nedeľňajšom dueli medzi West Hamom United a Manchestrom United bude štvrtým rozhodcom a v pondelkovom stretnutí medzi Nottinghamom Forest a Southamptonom bude mať na starosti systém VAR.

Finále pohára Trnava vs. Slovan v obrazoch Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
Od vyrovnania v hodine dvanástej po dominanciu...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #FC Liverpool #Jürgen Klopp