Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rasizmus na tribúnach. Hviezdny spoluhráč Škriniara sa stal terčom nechutných útokov

Belgický futbalový útočník Romelu Lukaku z talianskeho klubu Inter Miláno prostredníctvom svojich zástupcov požiadal o vyšetrenie rasistického správania fanúšikov Juventusu Turín z utorkového vzájomného duelu oboch tímov v prvom zápase semifinále národného pohára Coppa Italia.

05.04.2023 19:06
Lukaku Inter Foto:
Romelu Lukaku v drese Interu Miláno.
debata

Dvadsaťdeväťročný futbalista v utorok v nadstavenom čase premenil pokutový kop a pre Inter zariadil remízu 1:1. Po presnom zásahu sa údajne stal terčom rasistických pokrikov z hľadiska, na čo reagoval priložením ukazováka na pery.

To rozohnilo hráčov Juve a duel sa skončil poriadnou strkanicou. Jej výsledkom bola žltá karta aj pre Belgičana, ktorý už mal na svojom konte jedno napomínanie a dostal tak červenú kartu.

Tú videli aj dvaja futbalisti z lavičiek – domáci Juan Cuadrado a hosťujúci Samir Handanovič.

"Rasistické poznámky fanúšikov turínskeho Juventusu na adresu Romelua Lukakua boli viac ako opovrhnutiahodné a nie je možné ich akceptovať. Pred pokutovým kopom, počas jeho exekúcie a aj po ňom bol vystavený nechutnému rasistickému správaniu. Strelený gól pritom oslavoval tak ako aj predtým.

A rozhodca na to reagoval udelením žltej karty. Romelu si od Juventusu zaslúži ospravedlnenie a očakávam, že liga tiež okamžite odsúdi správanie skupiny priaznivcov Juve. Talianske úrady by tiež mali tento incident využiť na boj proti rasizmu, nie na trestanie obete," uviedol Michael Yormark zo spoločnosti Roc Nation Sports International, ktorá zastupuje belgického reprezentanta.

Vedenie talianskej Serie A ešte v utorok večer vydalo vyhláseniu, podľa ktorého dôrazne odsudzuje akékoľvek prejavy rasizmu či diskriminácie.

Nepoukázalo však na spomenutý prípad a ani nemenovalo belgického futbalistu. „Hŕstka ľudí na tribúnach kazí futbalovú šou a nereprezentuje myšlienky ostatných fanúšikov,“ uviedla liga.

Načítavajú sa športové výsledky...
debata chyba