Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Režisér, herec, scenárista. Taliani sa predháňajú pri chválení Lobotku

V centre pozornosti futbalového klubu SSC Neapol pri jeho suverénnej ceste sa majstrovským titulom v Serii A je slovenský stredopoliar Stanislav Lobotka. A inak tomu nebolo ani pri poslednom víťazstve 2:0 na pôde Empoli.

27.02.2023 07:30
Stanislav Lobotka Foto:
S loptou akoby prilepenou na nohe. To je typický obraz hry Stanislava Lobotku v tejto sezóne v drese SSC Neapol.
debata (2)

Talianske športové médiá chrlili na adresu Lobotku jeden oslavný titulok za druhým. „Vyhodil do vzduchu satelitnú navigáciu, je pánom scény: režisér, herec, scenárista,“ napísal Corriere dello Sport a od denníka dostal za svoj výkon známku 8 z 10.

Sedmičku si vyslúžil od Tutto Mercato Web: „Manévruje pred obranou so suverenitou, ktorú má dnes v Európe len máloktorý futbalista," uviedol TMW. SSC Neapol má po víkende na čele Serie A už 18-bodový náskok pred milánskymi veľkoklubmi Interom a AC. A nikto už neverí tomu, že Scudetto nebude po sezóne patriť klubu spod sopky Vezuv.

Famózne čísla Stanislava Lobotku Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Stanislav Lobotka prežíva sezónu snov....

„Nenecháva nič na náhodu, vždy je v strehu a vie, čo má robiť a kde stáť. Je to malý obor,“ skonštatovalo Corriere della Sera. Lobotka je jednoducho v kurze a na výslní čo sa prejavilo aj na rapídnom raste jeho hodnoty.

Podľa portálu transfermarkt mal 28-ročný pracovitý stredopoliar na začiatku minulého roka hodnotu 10 miliónov eur. V lete vzrástla na dvojnásobok a na začiatku tohto roka sa zastavila na zatiaľ 30 miliónoch eur. Ale jeho prestupová cena je omnoho vyššia.

Manchester pohár trofej Čítajte viac United ukončili čakanie. Dúbravka dostal medailu, hoci jeho tím prehral

V priebehu sezóny sa jeho meno spája najmä so záujmom najslávnejšieho klubu na svete, s Realom Madrid. Dôvodom je aj skutočnosť, že zmluvy sa končia dôležitým hráčom zo stredu poľa – Tonimu Kroosovi a Lukovi Modričovi. A aj keby napokon predĺžili, ich vek sa nedá zastaviť. Modričovi ťahá na 38 a Kroos nedávno oslavoval 33. narodeniny.

Podľa talianskych médii by sa súčasná prestupová cena Lobotku mohla pohybovať na úrovni 60 miliónov eur. Ale ak bude dominancia klubu v Serii A a aj v Lige majstrov takto pokračovať, na konci sezóny to môže byť ešte viac.

Najlepšie platení slovenskí futbalisti Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
18. Tomáš Suslov (Groningen) - 50-tisíc.
2 debata chyba
Viac na túto tému: #Serie A #slovenská futbalová reprezentácia #SSC Neapol #Stanislav Lobotka