Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Počítač s Jágrovým číslom. Lobotka sa už neskrýva a frustruje súperov

Výnimočný balíček

Tridsaťosemnásobný slovenský reprezentant považuje za kľúčovú vec, že Lobotka z pozície jedinej „šestky“ na ihrisku nestráca lopty. Nebolo tak vždy, čo Sapara berie ako prirodzený proces.

„V Trenčíne mu to išlo, potom možno prišlo sklamanie z Ajaxu. Následne sa vrátil v Nordsjaellande a časom sa presadil aj v La Lige. Možno si niekto povie, že to bola iba Celta Vigo, ale v takej lige dostal priestor na sebarealizáciu,“ upozorňuje 40-ročný niekdajší tvorca hry.

Pätnásteho januára 2020 prestúpil zo Celty Vigo do Neapola za 21 miliónov eur. Vyžiadal si ho tréner Gennaro Gattuso.

Keď o rok a pol taliansky kouč odchádzal spod Vezuvu, priznal, že nedokázal Lobotku, ktorého v tom čase limitovali zranenia a následne aj slabá minutáž, dostatočne využiť.

"Asi dvakrát v živote som bol v situácii, keď mi tréner neveril. Vtedy je to nesmierne náročné. Silou mocou sa ho snažíte presvedčiť, že s vami môže počítať.

Každá chyba, ktorú spravíte, vás škrie o to viac, lebo stratená lopta či zlé rozhodnutie akoby dávali za pravdu trénerovi, že nie ste spoľahlivý. Potom pri jednom trénerovi vyzeráte ako podpriemer a pri ďalšom ako svetový hráč," spomína Sapara.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #liga majstrov #Marek Sapara #SSC Neapol #Stanislav Lobotka