Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Počítač s Jágrovým číslom. Lobotka sa už neskrýva a frustruje súperov

Na tréningu Neapola si vzal odkopnutú loptu a zaspomínal si na svoje hráčske časy zo Spezie či Empoli. Trénerský mág predribloval pomedzi svojich zverencov. Vlasy mu síce zmizli, ale futbalový kumšt zostal.

22.02.2023 18:01
Stanislav Lobotka Foto:
Stredopoliar Neapola Stanislav Lobotka v súboji proti Frankfurtu.
debata (2)

Keď Luciano Spaletti dokľučkoval, spustil sa potlesk. Odštartoval ho Stanislav Lobotka, pridali sa aj ďalší futbalisti Neapola a tiež fanúšikovia, ktorí sledovali prípravu svojich miláčikov.

„Ak chcete vedieť, aká je atmosféra v Neapole, tu je najlepší dôkaz,“ napísal denník Il Mattino pár týždňov pred utorňajším prvým osemfinálovým súbojom Ligy majstrov medzi Neapolom a Frankfurtom.

Tam, kde má byť

Líder Serie A zvíťazil po góloch Victora Osimhena a Giovanniho Di Lorenza na pôde Eintrachtu 2:0 a je na najlepšej ceste postúpiť ďalej.

„Liverpool v utorok viedol po štvrťhodine 2:0 a nakoniec s Realom Madrid prehral doma 2:5. Nemám rád tieto predikcie, lebo futbal nič negarantuje. Môžem si však tipnúť – Neapol sa dostane do semifinále. Budem jemu aj Stanovi Lobotkovi držať palce,“ vraví bývalý futbalista Marek Sapara.

lobotka, škriniar Čítajte viac Čísla neklamú. Lobotka strčí do vrecka majstra sveta, víťaza Ligy majstrov i drahého Slováka

Neapol držal opraty zápasu pevne v rukách. Tempo stretnutia diktoval práve Lobotka. Okrem poctivej defenzívy rozbehol aj akciu, na konci ktorej vsietil Osimhen víťazný gól.

"Stano je na miestach, kde má byť. Vykrýva priestory, pomáha spoluhráčom v núdzi. Prvým dotykom vie otočit hru, ale aj vziať si loptu a predriblovať jednu či dve línie.

Výrazne zlepšil rozhodovaciu schopnosť – kedy hrať jednoducho z prvej a kedy odvážnejšie. Neskrýva sa, chce hrať futbal a ukázal to aj proti Frankfurtu," pokračuje Sapara.

Talianske médiá prirovnávajú odhovanca AS Trenčín k počítaču. Dvadsaťosemročný stredopoliar dokáže za akýchkoľvek okolností nájsť správne riešenie.

Proti Frankfurtu mal vyše 90-percentnú úspešnosť prihrávok. V talianskej Serii A je v tomto smere najlepším hráčom (94,4 percenta).

kolaz Čítajte viac Slovenská pýcha. Tieto krásne štadióny budú hostiť majstrovstvá Európy

"Nie je jednoduché vždy nájsť to najlepšie riešenie. Takúto schopnosť nemá každý. Musíte byť inteligentný a vnímať ihrisko prostredníctvom priestorového videnia.

Navyše, sú potrebné aj futbalové danosti. Prvotná myšlienka je dôležitá, ale bez futbalovej kvality sa vám ju nepodarí zrealizovať. U Stana sa všetky tieto aspekty skĺbia," vysvetľuje Sapara.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #liga majstrov #Marek Sapara #SSC Neapol #Stanislav Lobotka