Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prekvapenie sa nekoná. Chelsea sa naďalej trápi, nezvládla šláger

Úradujúci anglický futbalový majster Manchester City triumfoval vo štvrtkovom zápase 19. kola Premier League na ihrisku FC Chelsea 1:0 a znížil manko na vedúci Arsenal Londýn na päť bodov.

05.01.2023 22:55 , aktualizované: 23:20
Anglicko Futbal liga Chelsea ManCity Foto: ,
Obranca Chelsea Kalidou Koulibaly (hore) hlavičkuje v súboji proti Manchestru United.
debata

Jediný gól strelil v 63. minúte striedajúci Riyad Mahrez. Londýnčania zostali v tabuľke na 10. mieste. Chelsea prišla hneď v úvode o dve ofenzívne opory, už v 5. minúte striedal pre svalové zranenie Raheem Sterling a o 17 minút neskôr sa z rovnakého dôvodu porúčal z ihriska aj Christian Pulisic.

V prvom polčase mali najväčšiu šancu domáci, obhajcu zachránila žrď po prízemnej strele Carneya Chukwuemeku z 18 metrov. Po prestávke sa opäť zatriasla bránková konštrukcia, tentoraz na domácej bráne, keď do žŕdky hlavičkoval Nathan Ake.

Po hodine hry poslal tréner hostí Pep Guardiola na ihrisko duo Jack Grealish a Riyad Mahrez a mal šťastnú ruku. Iba tri minúty stačili tejto dvojici, aby sa postarala o gól.

Lionel Messi Čítajte viac Prestaň! Bujarý Agüero vytočil Messiho, v Katare takmer zabudol syna

Po prihrávke Kevina de Bruyneho naservíroval Grealish z ľavej strany loptu na päťku priamo na kopačku alžírskeho krídelníka, ktorý zblízka otvoril skóre – 0:1. „The Blues“ napriek veľkej snahe nenašli sily na vyrovnanie.

Hostia narušovali útočné snahy domácich už v zárodku a neumožnili im vytvoriť si sústavný tlak. City si po víťazstve upevnilo druhú priečku v tabuľke, pred dvojicou Newcastle, Manchester United má štvorbodový náskok, navyše „straky“ odohrali o zápas viac.

Premier League – 19. kolo:
FC Chelsea – Manchester City 0:1 (0:0)
Gól: 63. Mahrez

Georgina Rodriguezová v Rijáde Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Georgina Rodriguezová žiarila na predstavovaní...

Standings provided by SofaScore LiveScore
debata chyba
Viac na túto tému: #Premier League #manchester city