Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Po United schytala facku i Chelsea, prestrelka Newcastlu proti City

Futbalisti majstrovského Manchestru City remizovali v nedeľnom stretnutí 3. kola najvyššej anglickej súťaže na trávniku Newcastlu United 3:3.

21.08.2022 17:18 , aktualizované: 19:42
Leeds Foto: ,
Futbalisti Leedsu oslavujú prvý z troch gólov do siete Chelsea.
debata

Prvýkrát v novom ligovom ročníku nezvíťazili a na konte majú sedem bodov. Slovenský brankár Martin Dúbravka sedel na lavičke náhradníkov domácich.

Favorit sa dostal do vedenia už v 5. minúte zásluhou Ilkaya Gündogana, Newcastle stihol do prestávky otočiť vývoj gólmi Miguela Almirona a Calluma Wilsona.

V druhom polčase pridal poisťujúci zásah bývalý hráč a odchovanec „Citizens“ Kieran Trippier. Hostia však v rozpätí 61. a 64. minúty vyrovnali vďaka Erlingovi Haalandovi a Bernardovi Silvovi.

Najurážanejší futbalisti Premier League Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. David de Gea (Manchester United): 1394...

Domáci takmer dohrávali v desiatich, Trippier pôvodne videl za zákrok na Kevina De Bruyneho červenú kartu, ale hlavný rozhodca po konzultácii s VAR zmiernil výrok na žlté napomenutie.

Futbalisti FC Chelsea prekvapujúco prehrali na pôde Leedsu United 0:3.

Do siete Londýnčanov skórovali Brenden Aaronson, Rodrigo a Jack Harrison, v závere riadneho hracieho času videl druhú žltú a červenú kartu obranca hostí Kalidou Koulibaly.

Domáci sa ujali vedenia po vyše polhodine hry, keď Aaronson potrestal hrubú chybu, ktorú vyrobil brankár Edouard Mendy pri rozohrávke vo vlastnej päťke.

Onedlho pridal druhý zásah hlavičkou po centri Rodrigo a po zmene strán spečatil výsledok po ďalších zmätkoch v hosťujúcej obrane Harrison.

Nevydarený deň Chelsea podčiarkol Koulibaly, ktorý už mal žltú kartu a v 84. minúte zbytočným zákrokom stiahol na zem protihráča.

„A my sa smejeme United, že dostali 4:0. Nechali sme sa inšpirovať,“ reagoval v jednej z fanúšikovských stránok na sociálnych sieťach fanúšik Chelsea odkazujúc na prehru manchesterského tímu v 2. kole.

Thomas Tuchel - Antonio Conte Čítajte viac Po derby si skočili do vlasov. Tuchel a Conte spoznali tresty

Na lavičke „The Blues“ bol tréner Thomas Tuchel, jeho dištanc na jeden zápas za roztržku s koučom Tottenhamu Antoniom Contem je podmienečne odložený do písomného vyrozumenia rozhodnutia anglickej Futbalovej asociácie (FA).

Trápi sa West Ham, účastník play off Európskej konferenčnej ligy podľahol na domácom štadióne Brightonu 0:2. Prehral aj tretí ligový zápas v sezóne a so skóre 0:5 je na poslednom mieste tabuľky.

Premier League – 3. kolo:

Newcastle United – Manchester City 3:3 (2:1)
Góly: 28. Almiron, 39. Wilson, 54. Trippier – 5. Gündogan, 61. Haaland, 64. Silva
M. Dúbravka (Newcastle) bol na lavičke náhradníkov

Leeds United – FC Chelsea 3:0 (2:0)
Góly: 33. Aaronson, 37. Rodrigo, 69. Harrison. ČK: 84. Koulibaly (Chelsea) po 2. ŽK

West Ham United – Brighton & Hove Albion 0:2 (0:1)
Góly: 22. Mac Allister (z 11 m), 66. Trossard


Standings provided by SofaScore LiveScore
debata chyba
Viac na túto tému: #Premier League #Leeds United