Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jeden z najdrahších prestupov histórie. Real oznámil druhú letnú posilu

Španielsky futbalový gigant Real Madrid potvrdil príchod 22-ročného Aureliena Tchouaméniho z AS Monako.

11.06.2022 14:48
3. Aurelien Tchouameni Foto:
Aurelien Tchouameni.
debata

Podľa informácii The Athletic by mal Real Madrid za novú posilu zaplatiť viac ako 100 miliónov eur, pričom 20 miliónov tvoria bonusy. Tchouaméni sa tak stáva piatym najdrahším futbalistom histórie.

Na piatej pozícii bol doteraz prestup Zinedina Zidana, ktorý odišiel z Juventusu Turín tiež do Realu Madrid za 77,5 miliónov eur.

Ústna dohoda medzi oboma klubmi mala byť uzatvorená už v utorok a tým, že sa Real Madrid hráčom pochválil na sociálnej sieti, je hotovo. Po obrancovi Antionovi Rüdigerovi tak ide o druhú posilu „bieleho baletu“ pred novou sezónou.

Tchouameni podpísal zmluvu až do roku 2028 a v utorok by mal absolvovať v klube lekársku prehliadku. Real Madrid sa posilnil o jedného z najlepšie hodnotených hráčov vo svetovom futbale.

Thomas Strakoša. Čítajte viac Vytlačí ho Albánec? Slovenský brankár bude opäť na vedľajšej koľaji

22-ročný defenzívny stredopoliar bol v tejto sezóne dôležitou súčasťou AS Monako, ktoré skončilo v Ligu 1 na treťom mieste. V najvyššej súťaži nastúpil v 35 zápasoch, strelil tri góly a mal dve prihrávky.

Vďaka presvedčivým výkonom na poste defenzívneho stredopoliara sa stal neoddeliteľnou súčasťou základnej zostavy reprezentácie pod vedením trénera Didiera Deschampsa.

V národnom tíme debutoval v septembri 2021 a zažil doteraz najúspešnejšiu sezónu v kariére. Počas dva a pol ročnej anabázy v Monaku nastúpil na 95 stretnutí v Ligue 1.

Najdrahší adepti na lukratívny letný prestup Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
1. Romelu Lukaku, Belgicko - Chelsea FC...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #Real Madrid #Aurelien Tchouameni