Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bude to dlhý boj a bez víťaza. Tréner Dynama Kyjev sa zastal Rusov

Šport nemá mať nič spoločné s politikou, uviedol tréner ukrajinského veľkoklubu Mircea Lucescu.

14.03.2022 22:30
Mircea Lucescu Foto:
Mircea Lucescu.
debata (15)

Rumunský kouč opustil Kyjev druhý deň po začatí vojnového konfliktu a odvtedy je doma v Bukurešti. Napriek tomu, že je trénerom Dynama Kyjev, zastal sa potrestaných ruských športovcov.

„Pre mňa nemá šport nič spoločné s politikou. Ľudia musia naďalej súťažiť bez ohľadu na krajinu pôvodu. Nesúhlasím s odňatím práva na športovanie Rusov,“ uviedol Lucescu pre Radio Rai.

Štadión Diega Armanda Maradonu v Neapole. Čítajte viac Sú normálni? Fanúšikovia Verony žiadali transparentom bombardovanie

76-ročný svetobežník okrem Kyjeva viedol kluby v Taliansku, na Ukrajine aj v Rusku vrátane Zenitu Petrohrad.

Lucesu priznal, že si nikdy nemyslel, že napätie medzi oboma krajinami dospeje až do vojenského konfliktu. „Problém je politický. Žili spoločne ako bratia. Bude to dlhý boj a nikto nevyhrá,“ prognózuje Rumun.

Andrej Jarmolenko Čítajte viac Gól a slzy. Rusi každý deň zabíjajú mojich krajanov, vzlyká hviezda

Ukrajinská Premier league je kvôli vojne prerušená v polovici súťaže. Lucesu je s Dynamom Kyjev na druhom mieste tabuľky dva body za ďalším klubom, ktorý v minulosti viedol, Šachťarom Doneck.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

15 debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #Dynamo Kyjev #vojna na Ukrajine