Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kimmich vyjadril ľútosť a dá sa zaočkovať. Po covide má problém s pľúcami

Nemecký futbalový reprezentant Joshua Kimmich sa dá zaočkovať proti koronavírusu. Hráč Bayernu Mníchov doteraz vakcináciu odmietal.

14.12.2021 06:46
Nemecko Futbal Bayern Kimmich koronavírus Coman Foto: ,
Joshua Kimmich z Bayernu.
debata (13)

Kimmich pripustil, že sa mohol v prospech očkovania rozhodnúť skôr. Informáciu, že ho ešte nepodstúpil, zverejnil v októbri a odvtedy bol dvakrát v izolácii pre kontakt s nakazeným a napokon vírus aj dostal.

„Bolo pre mňa zložité vyrovnávať sa so strachom a obavami. Preto som sa nevedel tak dlho rozhodnúť,“ povedal Kimmich podľa DPA.

Joshua Kimmich Čítajte viac Prečo otáľa s očkovaním? Postoj hviezdy Bayernu nahráva krajnej pravici

Podľa svojich slov sa však nepovažuje za antivaxera. Po prekonanom covide bude pauzovať minimálne do januára. Stopy na pľúcach, ktoré mu ochorenie zanechalo, mu znemožňujú návrat na trávniky. Zatiaľ môže trénovať len ľahko.

„Asi som si tým musel prejsť. Samozrejme, pri spätnom pohľade som sa mal dať zaočkovať skôr. No vtedy som to jednoducho nedokázal,“ uviedol pre ZDF.

Kimmich sa vyjadril, že má výčitky svedomia. „V prvom rade kvôli mojej rodine, ale samozrejme aj kvôli mojím spoluhráčom.“ Tých vraj sklamal: „To by sa pri očkovaní nestalo!“

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

Standings provided by SofaScore LiveScore
13 debata chyba
Viac na túto tému: #Joshua Kimmich