Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Stále žiadaný. Mourinho bol bez klubu iba pár týždňov, ide na juh

Portugalský tréner Jose Mourinho povedie od novej sezóny futbalistov AS Rím.

04.05.2021 16:04
José Mourinho Foto: ,
José Mourinho.
debata

Podpísal kontrakt do 30. júna 2024 a vo funkcii nahradí krajana Paula Fonsecu, ktorý z nej odíde po skončení tohto ročníka.

Päťdesiatosem­ročného Mourinha v apríli odvolal anglický klub Tottenham Hotspur. V Taliansku už v rokoch 2008 až 2010 viedol Inter Miláno, s ktorým vybojoval aj treble za víťazstvá v Serie A, Coppa Italia a Lige majstrov.

„Po stretnutiach s vedením klubu som okamžite pochopil, aké majú ambície s AS Rím. Sú to rovnaké ciele, aké vždy motivovali mňa. Spoločne chceme vybudovať v nasledujúcich rokoch víťazný projekt. Presvedčila ma aj vášeň fanúšikov a už sa nemôžem dočkať budúcej sezóny. Dovtedy želám Paulovi Fonsecovi to najlepšie,“ povedal Mourinho na oficiálnom webe „vlkov“.

Rimania momentálne figurujú na siedmej priečke najvyššej talianskej súťaže a v prvom zápase semifinále Európskej ligy prehrali na pôde Manchestru United vysoko 2:6. „Angažovanie Joseho je veľký krok pri budovaní víťaznej mentality v našom klube,“ uviedli v spoločnom stanovisko prezident Dan Friedkin a viceprezident Ryan Friedkin.

„Keď sme sa dozvedeli, že Jose je voľný, ihneď sme využili šancu osloviť jedného z najlepších trénerov všetkých čias,“ dodal generálny manažér AS Tiago Pinto.


Standings provided by SofaScore LiveScore
debata chyba
Viac na túto tému: #AS Rím #José Mourinho