Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Stále žiadaný. Mourinho bol bez klubu iba pár týždňov, ide na juh

Portugalský tréner Jose Mourinho povedie od novej sezóny futbalistov AS Rím.

04.05.2021 16:04
José Mourinho Foto: ,
José Mourinho.
debata

Podpísal kontrakt do 30. júna 2024 a vo funkcii nahradí krajana Paula Fonsecu, ktorý z nej odíde po skončení tohto ročníka.

Päťdesiatosem­ročného Mourinha v apríli odvolal anglický klub Tottenham Hotspur. V Taliansku už v rokoch 2008 až 2010 viedol Inter Miláno, s ktorým vybojoval aj treble za víťazstvá v Serie A, Coppa Italia a Lige majstrov.

„Po stretnutiach s vedením klubu som okamžite pochopil, aké majú ambície s AS Rím. Sú to rovnaké ciele, aké vždy motivovali mňa. Spoločne chceme vybudovať v nasledujúcich rokoch víťazný projekt. Presvedčila ma aj vášeň fanúšikov a už sa nemôžem dočkať budúcej sezóny. Dovtedy želám Paulovi Fonsecovi to najlepšie,“ povedal Mourinho na oficiálnom webe „vlkov“.

Rimania momentálne figurujú na siedmej priečke najvyššej talianskej súťaže a v prvom zápase semifinále Európskej ligy prehrali na pôde Manchestru United vysoko 2:6. „Angažovanie Joseho je veľký krok pri budovaní víťaznej mentality v našom klube,“ uviedli v spoločnom stanovisko prezident Dan Friedkin a viceprezident Ryan Friedkin.

„Keď sme sa dozvedeli, že Jose je voľný, ihneď sme využili šancu osloviť jedného z najlepších trénerov všetkých čias,“ dodal generálny manažér AS Tiago Pinto.


Standings provided by SofaScore LiveScore
debata chyba
Viac na túto tému: #AS Rím #José Mourinho