Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mourinho zostavil jedenástku snov. Vynechal viacero hviezd

José Mourinho vo svojej kariére trénoval toľko skvelých futbalistov, že z nich môže zostaviť vlastnú "jedenástku snov". A keďže charizmatický, ale pre mnohých aj kontroverzný Portugalčan najväčšie úspechy zbieral s tímom FC Chelsea, hráči tohto londýnskeho klubu majú v jeho výbere jasnú prevahu - sú tam až ôsmi.

10.11.2020 16:27
José Mourinho, Cristiano Ronaldo Foto: ,
José Mourinho a Cristiano Ronaldo vo februári 2013 počas spoločného pôsobenia v Reale Madrid.
debata

Súčasný tréner Tottenhamu zverejnil svoju jedenástku v periodiku Manchester Evening News, s komentármi ju priniesol český iSport.cz.

Okrem brankára Petra Čecha sú v tíme snov aj traja niekdajší skvelí obrancovia Chelsea – kapitán John Terry, Ricardo Carvalho a William Gallas.

Dopĺňajú ich stredopoliari Claude Makélélé a Frank Lampard a chýbať nemôže ani útočník Didier Drogba. Z druhej Mourinhovej éry v Chelsea, keď v sezóne 2013/2014 oslávil s týmto tímom tretí majstrovský titul, vybral útočníka Edena Hazarda.

Najšokujúcejšie prestupy futbalovej histórie Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Carlos Tévez. Argentínčan opustil v roku...

Zostávajúce trio hráčov tvoria obranca Javier Zanetti, stredopoliar Mesut Özil a útočník Cristiano Ronaldo.

Zanettiho trénoval Mourinho v Interi Miláno a bol jedným z najlepších hráčov a zároveň kapitánom v sezóne 2009/2010, keď „nerazzuri“ získali víťazný „treble“ vrátane triumfu v Lige majstrov.

Z Realu Madrid si Portugalčan vzal do hviezdneho tímu Mesuta Özila, ktorý bol v čase zisku španielskeho titulu s Realom Madrid v roku 2012 jedným z najlepších kreatívnych hráčov na svete.

Mourinho nezabudol ani na krajana Cristiana Ronalda, ktorý pod jeho vedením za tri roky v Reale strelil v 164 zápasoch 168 gólov.

Najbohatší futbalisti planéty Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Paul Pogba - 85 miliónov dolárov.

Do exkluzívneho výberu sa nedostalo aj niekoľko hviezd svetového futbalu. Chýba tam stopér Realu Madrid Sergio Ramos aj ľavý obranca tohto klubu Marcelo.

V strede poľa sa nenašlo miesto pre Xabiho Alonsa či Paula Pogbu. V útoku absentuje švédska legenda Zlatan Ibrahimovič, ktorého Mourinho viedol počas úspešnej éry v Interi Miláno a aj neskôr v Manchestri United.

„Prebiť sa na hrot útoku v spoločnosti Mourinhovho najväčšieho útočného esa Drogbu? To sa nedalo,“ glosoval český iSport.cz.

debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #Inter Miláno #José Mourinho #Chelsea FC