Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Neapolčania nevycestovali do Turína. Úrady im zakázali opustiť mesto

Futbalistom SSC Neapol reálne hrozí, že nedeľňajší duel 3. kola Serie A na ihrisku Juventusu Turín prehrajú kontumačne. Kým úradujúci taliansky majster je napriek prípadom koronavírusu vo svojom mužstve pripravený na zápas nastúpiť, hostia pre šíriacu sa nákazu ani neodcestovali z Neapola.

03.10.2020 23:28 , aktualizované: 04.10.2020 08:36
Piotr Zielinski Foto: ,
Piotr Zielinski (vpravo) z Neapola.
debata

Miestne zdravotné úrady im zakázali opustiť mesto a všetkým hráčom SSC nariadili domácu karanténu.

Neapol doplatil na minulotýždňový zápas s Janovom, teda s tímom, ktorý je najviac post ihnutý koronavírusovou infekciou. Janovský klub má momentálne už viac než 20 infikovaných hráčov a členov klubu. SSC po tomto stretnutí zaznamenal tri pozitívne prípady.

Najprv mal pozitívny test poľský stredopoliar Piotr Zielinski, následne potvrdili nákazu aj u člena realizačného tímu „Partenopei“ Giandomenica Costiho.

Najlepší slovenskí legionári Fotogaléria - 30 fotiek Všetky fotky
Meno: Marek Bakoš. Kluby v zahraničí: Viktoria...

Sobotňajšie testy odhalili ochorenie COVID-19 aj u stredopoliara Eljifa Elmasa. Neapol, za ktorý hráva aj slovenský reprezentant Stanislav Lobotka, bol napriek tomu pripravený odcestovať na nedeľný zápas, no miestne úrady mu to „zatrhli“.

Juventus hlási COVID-19 u dvoch zamestnancov klubu, ktorých okamžite poslal do izolácie, napriek tomu sa pripravuje na najbližšie stretnutie bez ďalších obmedzení.

„Juventus FC oznámil, že A-tím nastúpi na nedeľný zápas s Neapolom so začiatkom o 20.45 h, ako je to dlhodobo naplánované v kalendári,“ uviedol turínsky klub vo svojom vyhlásení. Už predtým informoval, že nakazení nie sú hráči ani členovia trénerského štábu.

Stanislav Lobotka. Foto: Robert Hüttner, Pravda
Stanislav Lobotka Stanislav Lobotka.

Vedenie Serie A zápas neodložilo a naďalej trvá na jeho konaní. To pravdepodobne bude znamenať, že Neapol prehrá duel kontumačne 0:3.

Najvyššia talianska súťaž má v týchto prípadoch podobné pravidlá ako Európska futbalová únia (UEFA). Ak má tím k dispozícii 13 zdravých hráčov vrátane aspoň jedného brankára, zápas sa môže uskutočniť, uviedla agentúra AP.

Sassuolo aj AS Rím víťazne

Tím Sassuolo Calcio zvíťazil v 3. kole Serie A nad Crotone 4:1 a so siedmimi bodmi je na čele neúplnej tabuľky. O triumfe domácich rozhodol dvomi gólmi Francesco Caputo.

Slovenský reprezentant Lukáš Haraslin v drese Sassuola do zápasu nezasiahol. Vo večernom súboji prehralo Udinese s AS Rím 0:1, o zisku troch bodov pre hostí rozhodol Pedro Rodriguez.

Serie A – 3. kolo:

Udinese Calcio – AS Rím 0:1 (0:0)
Gól: 55. Pedro

Sassuolo Calcio – FC Crotone 4:1 (1:1)
Góly: 19. Berardi, 58. a 85. Caputo (prvý z 11 m), 90+3. Locatelli – 49. Nwankwo (z 11 m)

debata chyba
Viac na túto tému: #Juventus Turín #SSC Neapol #koronavírus