Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Barcelonská prestavba. Rakitič má staronový klub, na rade sú ďalšie hviezdy

Chorvátsky futbalový reprezentant Ivan Rakitič sa vrátil do FC Sevilla. So španielskym klubom podpísal po odchode z FC Barcelona trojročný kontrakt. Prestupová suma je vo výške 1,5 milióna eur, s bonusmi sa môže vyšplhať o ďalších 9 miliónov eur vyššie. Rakitič mal zmluvu s Barcelonou do júna 2021.

01.09.2020 10:51 , aktualizované: 15:51
Spain Soccer La Liga Rakitič Foto: ,
Ivan Rakitič sa teší z gólu do siete Realu Madrid.
debata

Tridsaťdvaročný stredopoliar už v pondelok absolvoval vo svojom staronovom pôsobisku lekárske testy. V andalúzskom klubue už pôsobil v rokoch 2011 až 2014, potom prestúpil za 18 miliónov eur do Barcelony.

V drese úradujúceho víťaza Európskej ligy si Rakitič zahrá v budúcej sezóne prestížnu Ligu majstrov. Sevilla skončila v uplynulom ročníku La Ligy na štvrtom mieste a vybojovala si miestenku do skupinovej fázy milionárskej súťaže.

„Budeš navždy súčasťou našej histórie. Ďakujeme veľmi pekne a veľa šťastia!,“ rozlúčila sa Barcelona oficiálne s Rakitičom, ktorý v jej drese odohral 310 zápasov. Prispel k triumfu v Lige majstrov a k štyrom titulom v španielskej La Lige.

Po nevydarenej sezóne 2019/2020, v ktorej Barcelone nezískala žiadnu trofej a vo štvrťfinále Ligy majstrov utrpela debakel 2:8 s neskorším víťazom Bayernom Mníchov, je v katalánskom tíme dusno.

Na odchode z klubu, ktorý prebral Ronald Koeman, je ikona „blaugranas“ Lionel Messi a na transferovom zozname sú podľa agentúry DPA aj skúsení Luis Suárez a Arturo Vidal.

Futbalisti s najlepšími priamymi kopmi Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Alessandro del Piero.
debata chyba
Viac na túto tému: #fc barcelona #FC Sevilla #Ivan Rakitič