Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Čo ďalej? Montella s Hanckom nepočíta, Mak je na odchode

Tréner futbalistov talianskeho klubu AC Fiorentina Vincenzo Montella nezaradil slovenského ľavého obrancu Dávida Hancka do menoslovu hráčov na ďalšiu fázu letnej prípravy.

01.08.2019 14:06 , aktualizované: 16:04
Róbert Mak, Foto: ,
Agent Róberta Maka (v modrom) nevylúčil ani návrat do Slovana Bratislava.
debata

Dvadsaťjedenročný Prievidžan tak s veľkou pravdepodobnosťou v najbližších dňoch zamieri na hosťovanie, ktoré minulý týždeň avizoval aj jeho agent Branislav Jašurek.

"Fiorentina ho nechce predať, keďže vie, aký potenciál v ňom kúpila. V klube zvažujú dve možnosti – buď si ho ponechajú v tíme alebo pôjde na hosťovanie. Druhá možnosť sa nám pozdáva viac. O Dávida je záujem a nemám obavu, že by sme nenašli vhodné a racionálne riešenie.

Ako mladý hráč potrebuje odohrať kompletnú sezónu, aspoň 30 zápasov. Budeme prihliadať viac na toto ako napríklad na finančnú stránku. Samozrejme, pomôžu mu aj zápasy za reprezentáciu, ale na to, aby v nej bol, musí hrať aj v klube," poznamenal 37-ročný manažér.

Dávid Hancko pôsobil do leta 2018 v MŠK Žilina, v talianskej Serii A debutoval za Fiorentinu 22. septembra 2018 v súboji proti SPALu Ferrara. V uplynulom ročníku nastúpil iba v piatich ligových stretnutiach a absolvoval iba 281 minút.

Okrem toho debutoval v reprezentačnom drese Slovenska a pod vedením trénera Pavla Hapala odohral v štyroch súťažných dueloch kompletnú minutáž.

Dávid Hancko v zápase proti Maďarsku centruje... Foto: SITA, Ivan Kopčáni
Hancko, Kalmár Dávid Hancko v zápase proti Maďarsku centruje cez Zsolta Kalmára.

Mak je na odchode

Budúcnosť ďalšieho reprezentanta Róberta Maka (28) sa už dlho zrejme nebude spájať s tímom Zenit Petrohrad. Úradujúci ruský šampión získal do svojich radov brazílskeho krídelníka Malcolma z FC Barcelona a priama konkurencia zvučného mena v útoku prinútila Maka zamyslieť sa nad budúcnosťou, resp. poobzerať sa po inom klube.

"Je pre neho dôležité, aby hrával. V Zenite sa tie možnosti po príchode Malcoma skomplikujú, keďže konkurencia na jeho poste, ktorá je už teraz značná, ešte narastie. Preto to musíme riešiť,“ vysvetlil Juraj Vengloš zo spoločnosti CSM Agency, ktorý zastupuje Róberta Maka, pre portál ŠPORT.sk.

"Robo má stále svoju hodnotu, či už výkonnostnú alebo platovú. Preto nebude úplne najjednoduchšie nájsť mu vhodný klub. Pracujeme na tom a už aj evidujeme niekoľko záujemcov. Do desiatich dní, maximálne dvoch týždňov, by sme to mali mať hotové,“ podotkol Vengloš.

Podľa informácií zdrojovaného webu mal o Maka prejaviť záujem turecký Besiktas Istanbul, ale nielen ten.

Róberta Maka zrejme vyženie z Petrohradu... Foto: SITA/AP, Mike Kireev
Róbert Mak Róberta Maka zrejme vyženie z Petrohradu príchod brazílskeho krídelníka Malcolma z Barcelony.

"Záujem je zo Španielska, Ruska, Turecka a tiež mimo Európy. Dúfajme, že to budeme mať čo najskôr vyriešené, aby Robo opäť pravidelne hrával,“ pokračoval Vengloš.

Na otázku, či by sa do hry o dlhoročného slovenského reprezentanta mohol zapojiť aj majstrovský Slovan Bratislava, v ktorom kedysi začínal veľkú kariéru, Vengloš odpovedal: "Robo by sa rád stal súčasťou Slovana, no až vtedy, keď sa bude chcieť vrátiť zo zahraničia domov.

Neviem, či tá doba nastala práve teraz. Ale ako to už býva, vo futbale nemôžete vylúčiť žiadnu možnosť. Prioritou stále je, aby to bol klub v jednej z najlepších európskych líg a ak by bol aj pravidelný účastník európskych súťaži, bol by to len bonus,“ dodal Vengloš.

debata chyba
Viac na túto tému: #Róbert Mak #Serie A #Zenit Petrohrad #ACF Fiorentina #Dávid Hancko