Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Anglický futbal úspešne testuje trestné lavice. Novinku rozšíria už aj do ligy

Anglický futbal bude aj v ďalšej sezóne skúšať trestné lavice, na ktoré môže rozhodca vylúčiť hráča na desať minút za nešportové správanie.

30.07.2019 10:57
debata

Futbalová asociácia novinku testovala v posledných dvoch rokoch v dvoch najnižších súťažiach a teraz ju rozšíri až do piatej ligy.

„Rozhodli sme sa pre to po úspešných ohlasoch od hráčov, rozhodcov i trénerov,“ uviedla asociácia vo vyhlásení s tým, že vďaka zavedeniu trestných lavíc ubudlo nešportové správanie, ako sú hádky s rozhodcom atď. o 38 percent.

„Skúšky ukázali, že pravidlo má na správanie veľký efekt,“ dodala asociácia.

Pre hráča novinka znamená, že rozhodca ich môže pri udelení žltej karty za nešportové správanie vylúčiť na desať minút. Ak futbalista zamieri na trestnú lavicu druhýkrát, už sa nesmie znovu zapojiť do zápasu, ale ak má tím ešte k dispozícii striedanie, môže ho po uplynutí trestu vystriedať.

Podľa štatistík Futbalovej asociácie sa nové pravidlo stretlo s dobrým ohlasom. Prehreškov proti nešportovému správaniu ubudlo o 38 percent a 72 percent hráčov, 77 percent trénerov a 84 percent rozhodca by uvítalo zavedenie pravidla natrvalo.

debata chyba
Viac na túto tému: #anglicko #rozhodca #trestná lavica