Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Štyri tituly v štyroch krajinách. Stoch: Prežívam najlepšiu sezónu kariéry

Slovenský futbalový reprezentant Miroslav Stoch sa v nedeľňajšom zápase na ihrisku Baníka Ostrava (0:0) stal v drese Slavie Praha českým ligovým šampiónom.

21.05.2019 12:35
Miroslav Stoch Foto: ,
Miroslav Stoch (vpravo) oslavuje strelený gól za Slaviu Praha.
debata

Sezónu 2018/2019 však môže ukončiť aj víťazstvom v Českom pohári. „Zošívaní“ nastúpia vo finále tejto súťaže v stredu v Olomouci, a opäť proti Ostrave.

„Sme nesmierne šťastní, že sme pre Slaviu získali 19. majstrovský titul v histórii,“ povedal pre web svojej zastupiteľskej spoločnosti Football Service Agency 29-ročný rodák z Nitry, ktorý sa už naplno sústredí na splnenie ďalšieho tohtosezónneho ci­eľa.

"Na žiadne veľké oslavy zatiaľ nebol priestor. Trochu sme si užili cestu vlakom naspäť do Prahy, ale to bolo tak všetko, pretože je pred nami obrovská výzva – české double.

Slavia ho v novodobej histórii nikdy nezískala, čo je pre nás motivácia navyše. Už teraz sme dosiahli veľký úspech, no ak by sa podarilo aj toto, bol by to rozprávkový koniec sezóny," doplnil Stoch.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Champions!!!⚪️ @slaviapraha

Príspevok, ktorý zdieľa Miroslav Miňo Stoch (@minostoch99),

V doterajšom priebehu ročníka nastúpil v 48 súťažných dueloch, zaznamenal v nich bilanciu 14+13. "Pre mňa je to najlepšia sezóna v kariére a veľmi ma teší, že som k titulu dopomohol svojimi gólmi a prihrávkami.

Z môjho pohľadu mala sezóna zaujímavý priebeh, strelil som gól hneď v prvom kole, no na ďalšie som potom trochu dlhšie čakal. Našťastie sa to zlomilo jedným gólom a do konca jesene som prakticky skóroval v každom zápase. Na jar som na góly prihrával," dodal.

Stoch v minulosti získal ligovú trofej aj v holandskom Twente Enschede, tureckom Fenerbahce Istanbul aj v tíme Al-Ain zo Spojených arabských emirátov. Ako si cení najnovší prírastok do zbierky?

„Všetky tieto úspechy majú pre mňa rovnakú váhu. Za každým titulom viedla náročná cesta. Napríklad v Holandsku a Turecku sa o majstrovi rozhodovalo až v poslednom kole, čo hrozilo aj teraz v Česku, no našťastie sme to dali o týždeň skôr,“ poznamenal Miroslav Stoch.

TV Pravda: Čo je za dominanciou Slovana vo futbalovej lige? Aké ďalšie ciele stoja pred klubom z Tehelného poľa? Aj na tieto otázky odpovedá v pravidelnej relácii Týždeň v športe tréner nového šampióna Martin Ševela.

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #Miroslav Stoch #titul #SK Slavia Praha #najlepšia sezóna