Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Barcelona si po obrate vybojovala prvú trofej v sezóne. Krásne rozhodol Dembélé

Futbalisti FC Barcelona získali prvú trofej v novej sezóne. V nedeľu neskoro večer vyhrali v marockom Tangeri v súboji o španielsky Superpohár nad FC Sevilla 2:1.

13.08.2018 07:26 , aktualizované: 10:58
debata
Radosť zo španielskeho Superpohára. Futbalisti... Foto: Reuters, JON NAZCA
Lionel Messi Radosť zo španielskeho Superpohára. Futbalisti FC Barcelona zdolali vo finále Sevillu 2:1, trofej dvíha nad hlavu kapitán Lionel Messi.

Góly Kataláncov zaznamenali Gerard Piqué a Ousmane Dembélé, brankár Marc André ter Stegen zneškodnil v nadstavenom čase penaltu Sevilly.

Barcelona získala Superpohár rekordný trinástykrát v histórii, keď otočila nepriaznivé skóre. Už v 9. minúte poslal Sevillu do vedenia Pablo Sarabia, hoci asistent pôvodne avizoval ofsajdovú pozíciu strelca. Videorozhodca ale nesprávny verdikt korigoval.

Úradujúci majster i víťaz domáceho pohára vyrovnal v 42. minúte zásluhou Piquého, ktorý do siete poslal od žrde odrazenú loptu po priamom kope Lionela Messiho. O triumfe Barcelony rozhodol v 79. minúte Dembélé parádnou strelou od brvna.

Sevilla mala veľkú šancu vyrovnať v nadstavenom čase – brankár Ter Stegen fauloval vo vlastnej šestnástke, vzápätí ale pokus Wissama Bena Yeddera z bieleho bodu zlikvidoval.

„Sme šťastní, že máme trofej, zdolali sme ťažkého súpera,“ uviedol kouč Barcelony Ernesto Valverde. „Bolo to náročné. Rýchlo sme prehrávali a museli sme otáčať skóre. Viacerí hráči dlho nehrali zápas, ale postupne sa v zápase zlepšovali. Duel mal svoju kvalitu. Sevilla výborne bránila, ale aj smerom dopredu ukázala silu. Bolo pre nás dôležité vyhrať a pozitívne vykročiť do novej sezóny.“

Prvýkrát v histórii sa zápas o španielsky Superpohár hral iba na jedno stretnutie, pre nahustený termínový kalendár sa tímy nedohodli na odohratí tradičného dvojzápasu doma-vonku. Rovnako premiérovo sa duel hral mimo územia Španielska, na štadióne Ibn Batouta v severomarockom Tangeri.

Španielsky Superpohár v Tangeri:
FC Barcelona FC Sevilla 2:1 (1:1)
Góly: 42. Piqué, 78. Dembélé 9. Sarabia

debata chyba
Viac na túto tému: #fc barcelona #FC Sevilla #Španielsky superpohár