Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Besiktas po incidente odmietol dohrať odvetu. Škrtelovo Fenerbahce je vo finále

Futbalisti Besiktasu nenastúpili na dohrávku semifinále tureckého pohára proti Fenerbahce. Zástupcovia majstrovského klubu nesúhlasili s tým, že sa vo štvrtok malo istanbulské derby dohrávať od 57. minúty, keď stretnutie pred dvoma týždňami za stavu 0:0 prerušili kvôli útoku fanúšikov Fenerbahce na trénera Besiktasu Senola Günesa.

03.05.2018 20:58
Fenerbahce Istanbul 3 Foto: ,
Futbalisti Fenerbahce počas rozcvičky pred pohárovou odvetou s Besiktasom, ktorý sa neuskutočnila.
debata

Fenerbahce, v ktorého drese pôsobí aj kapitán slovenskej reprezentácie Martin Škrtel, tak postúpilo do finále bez boja a 14. mája sa o trofej stretne s Akhisarom. Besiktas nesmie hrať v budúcej sezóne v pohári a musia vrátiť štyri milióny tureckých lír (okolo 800-tisíc eur), ktoré získal za účinkovanie v súťaži v tomto ročníku.

Rozhodca zápas 19. apríla predčasne ukončil po tom, ako trénera Günesa trafil do hlavy predmet hodený zo sektora Fenerbahce a spôsobil mu tržnú ranu. Besiktas následne nesúhlasil s rozhodnutím zväzu, že sa stretnutie bude dohrávať pred prázdnymi tribúnami a už pred týždňom avizoval, že nenastúpi. Nepomohol mu ale ani súd, ktorý jeho sťažnosť v stredu zamietol.

Neprístojnosti fanúšikov v Istanbule Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Zasiahnutý tréner Besiktasu Senol Günes.

„Besiktas urobil náročné rozhodnutie. Radšej by som prehral, ​​než vyhral týmto spôsobom,“ povedal tréner postupujúceho tímu Aykut Kocaman. Fenerbahce dostalo za incident pokutu milión lír (asi 200-tisíc eur) a zväz mu na tri domáce zápasy uzavrel hľadisko.

debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Škrtel #Besiktas Istanbul #Fenerbahce Istanbul