Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rooney sa kajal na súde. Aký dostal trest?

Anglický futbalista Wayne Rooney si nesadne za volant auta dva roky po tom, ako ho uznali vinným za jazdu pod vplyvom alkoholu. Tridsaťjedenročného útočníka zastavila polícia minulý mesiac neďaleko jeho domu pri Manchestri, kde mu pri dychovej skúške zistili alkohol v krvi.

18.09.2017 12:49
debata
Wayne Rooney prichádza na Okresný súd v... Foto: Reuters, PHIL NOBLE
Wayne Rooney Wayne Rooney prichádza na Okresný súd v Stockporte.

Pred súdom v Stockporte uzavrel v pondelok Rooney dohodu o vine a treste. Po tom, ako ho v inkriminovaný večer zastavila polícia, nafúkal trojnásobne viac ako je povolený limit v Anglicku. V tele mal 104 mikrogramov alkoholu na 100 mililitrov, povolený limit je 35 mikrogramov.

„Chcem sa verejne ospravedlniť za moje neuvážene konanie. Šoféroval som nad limit a to je neprípustné. Už som sa ospravedlnil moje rodine, trénerovi, prezidentovi i všetkým v klube. Teraz sa chcem ospravedlniť fanúšikom a všetkým, ktorí boli do prípadu zapletení,“ povedal Rooney na súde.

Rooneymu dvoch rokov bez vodičského preukazu mu nariadili odpracovať 100 hodín verejnoprospešných prác v priebehu dvanástich mesiacov.

Najlepší strelec v histórii anglickej reprezentácie, ktorej dal zbohom pred niekoľkými týždňami, je hráčom FC Everton, kam prestúpil v lete z Manchestru United po trinástich rokoch strávených v tomto klube.

debata chyba
Viac na túto tému: #Wayne Rooney #Premier League #Everton FC