Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hráča Sparty vraj urážali za židovský pôvod. On nadával nám, bránia sa v Liberci

Trénera futbalistov Sparty Andreu Stramaccioniho po nedeľňajšom zápase najvyššej českej súťaže s Libercom nahnevala reakcia jeho trénerského náprotivka Jindřicha Trpišovského.

14.08.2017 13:18
Tal Ben Chaim Foto: ,
Tal Ben Chaim.
debata

Ten sa na tlačovej konferencii po zápase pri hodnotení dvoch červených kariet pre svoj tím sťažoval na správanie sparťanského záložníka Tala Ben Chaima. Podľa Stramaccioniho však práve Ben Chaimu vulgárne a rasisticky napadli libereckí hráči.

Liberec dohrával stretnutie s deviatimi hráčmi po tom, ako diskusie Ondřeja Kúdelu a Milana Kerbra s rozhodcom viedli k dvom červeným kartám. To sa nepáčilo Trpišovskému.

„Kúdela hovoril, že ju dostal za to, že pribehol k rozhodcovi. Ben Chaim fu..uje všetkých, nadáva nám, hovorí, že si našich hráčov kúpi ako trpaslíkov do záhrady. A my hráme deviati,“ vyhlásil liberecký kouč.

To rozhnevalo talianskeho trénera Sparty. „Takýto osobný útok od trénera súpera smerom k môjmu hráčovi je neakceptovateľný,“ vyhlásil Stramaccioni v rozhovore pre web klubu z Letnej.

„Tal bol po zápase rovnako ako my nespokojný s výsledkom, ale nepovedal to, čo tvrdí tréner Slovana. Ak budeme do médií rozprávať všetko, čo sme počuli od hráčov Liberca, strávime tým týždeň. Čo sa stalo na ihrisku, má zostať na ihrisku. To je prvé nepísané pravidlo nášho športu,“ uviedol Stramaccioni.

Podľa neho to naopak bol Ben Chaim, kto čelil celých 90 minút vulgárnostiam hráčov Slovana. „Vrátane urážok smerujúcich na jeho židovský pôvod. To je samozrejme veľmi závažné,“ doplnil Stramaccioni. Podľa hovorcu Sparty Ondřeja Kasíka hráči Liberca mali Ben Chaimovi povedať okrem iného „fucking Jewish“.

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Andrea Stramaccioni #Jindřich Trpišovský