Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Vysnívaný úvod sezóny pre Arsenal. Wengerovi skvelo vyšli striedania

Sezóna anglickej futbalovej Premier League sa začala divokou prestrelkou medzi Arsenalom Londýn a Leicestrom City, ktorú vyhral 4:3 londýnsky tím v zostave aj s brankárom Petrom Čechom.

12.08.2017 10:58
Arsenal Londýn Foto: ,
Hráči Arsenalu Londýn Olivier Giroud a Aaron Ramsey oslavujú víťazný gól Arsenalu Londýn v zápase proti Leicestru City.
debata

Domáci otočili výsledok až v záverečnej desaťminútovke, víťazný gól strelil v 85. minúte striedajúci Olivier Giroud.

Premier League odštartovala prvýkrát v piatok a netypický termín medzi dvoma bývalými šampiónmi priniesol na Emirates Stadium veľké gólové predstavenie. Zahájil ho už po 94 sekundách francúzsky útočník Alexandre Lacazette, ktorý prišiel do Arsenalu v lete z Lyonu za 46,5 milióna libier. Najdrahšia posila v histórii klubu otvorila skóre presnou hlavičkou.

Rovnakým spôsobom ale už o tri minúty neskôr vyrovnal Šindži Okazaki, ktorý prekonal Čecha po tom, ako český brankár nedosiahol na pretiahnutý center. Skóre po necelej polhodine hry otočil svojím prvým gólom v zápase Jamie Vardy, ktorý premenil milimetrovo presnú prihrávku Marca Albrightona.

„Začali sme dobre a mysleli sme si, že budeme mať zápas pod kontrolou. Potom sme ale chybovali a oni nás potrestali. Mali šance a my sme museli doťahovať,“ vravel Čech po zápase.

Aspoň remízu vybojoval v nadstavenom čase prvého polčasu pre domácich Danny Welbeck, ale v 56. minúte opäť šokoval Vardy, ktorý prekonal Čecha po tretí raz. Leicester potom dlho držal nádej na prvú výhru nad Arsenalom od roku 1994 a prvú na jeho ihrisku dokonca po 44 rokoch, ale napokon išiel domov naprázdno.

Najskôr v 83. minúte dorazil za chrbát Kaspera Schmeichela loptu z malého vápna Aaron Ramsey a o dve minúty neskôr Giroud prudkou hlavičkou trafil brvno, a od konštrukcie sa lopta odrazila za bránkovú čiaru. Tréner Arsene Wenger tak ma na úvod svojej 22. sezóny v Arsenale šťastnú ruku pri striedaniach, keďže Ramseyho i Girouda poslal na trávnik spoločne v 67. minúte.

„Keď sme strácali, boli to ťažké okamihy. Ale dokázali sme sa z toho dostať, čo je skvelé. Bolo to len prvé stretnutie v sezóne a hneď sa z toho stala takáto klasika,“ dodal Čech.

debata chyba
Viac na túto tému: #Premier League #Arsenal Londýn #Leicester City