Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Gól Realu padol z ofsajdu, hneval sa Mourinho. Medailu venoval fanúšikovi

Futbalisti Realu Madrid obhájili Superpohár UEFA. Víťazi Ligy majstrov zdolali šampióna Európskej ligy Manchester United 2:1 a trofej získali štvrtýkrát, keď okrem vlaňajška oslavovali aj v rokoc 2002 a 2014. Viac triumfov (5) majú už len FC Barcelona a AC Miláno.

09.08.2017 08:09
Real Madrid Foto: ,
Hráči Realu Madrid oslavujú triumf v Superpohári UEFA.
debata (2)

Real mal od začiatku viac hry a viedol po góloch Casemira a Isca. Manchester už len znížil po dorážke letnej posily Romela Lukakua, ktorý sa trafil hneď v prvom súťažnom stretnutí za United.

Real nastúpil bez svojej najväčšej hviezdy Cristiana Ronalda v základnej zostave, ale príliš mu to nevadilo. Na ihrisku rýchlo získal prevahu a dobýval obranný val Manchestru. Všetky hviezdy na ihrisku prevyšoval defenzívny štít Casemiro, ktorý nielen dobre bránil, ale predovšetkým útočil.

UEFA Super Cup 2017 #CH4MPIONS

Príspevok, ktorý zdieľa Real Madrid C.F. (@realmadrid),

Už po štvrťhodine trafil brvno a v 24. minúte otvoril skóre. Nabehol si na prihrávku od Carvajala a sklzom prekonal brankára MUFC de Geu. Gól však zrejme padol z ofsajdu.

„Prehrali sme o gól a jeden ich presný zásah bol z ofsajdu. Takže pri využití videa by to bolo 1:1 a malo nasledovať predĺženie,“ vyhlásil kouč Manchesteru José Mourinho.

Manchester sa dostával iba do náznakov šancí a finálnu fázu zle riešil najmä Pogba. Real naďalej dominoval a Benzemu s Kroosom musel vychtytať De Gea. V 52. minúte už ale španielskemu gigantovi vyšla výborne kombinačná akcia, Isco si narazil s Baleom a ocitol sa sám pre brankárom, ktorému nedal šancu strelou k žrdi.

Manchester mohol rýchlo odpovedať, ale Pogbovu hlavičku vyrazil Navas a Lukaku z dorážky prestrelil. Už o pár minút neskôr však Navas opäť vyrazil strelu Matiča iba pred seba, u lopty bol ako prvý Lukaku a tentoraz sa nemýlil.

Vyrovnať mohol Rashford, ktorý mal veľkú šancu, ale gól nedal. Real si už potom výhru postrážil, keď navyše v závere nevyužil dve veľké príležitosti v podaní Balea a Vázqueza. Za hráča zápasu vyhlásili Isca.

UEFA Super Cup 2017 #CH4MPIONS @iscoalarcon, Man of the Match!

Príspevok, ktorý zdieľa Real Madrid C.F. (@realmadrid),

Tréner Manchestru Mourinho tak ani na piaty pokus nezdolal svoj bývalý klub a utiekla mu tak šanca na zisk jedinej veľkej trofeje, ktorá mu v zbierke chýba. „Predviedli sme ale dobrý výkon. Hráči majú dôvod byť pred štartom sezóny optimistickí. Sme silnejší ako keď sme v máji vyhrali Európsku ligu,“ dodal Mourinho a medailu za druhé miesto venoval jednému z fanúšikov United.

Real oslavoval obhajobu Superpohára, čo sa doteraz podarilo iba AC Miláno v roku 1990 a Ajaxu Amsterdam v roku 1973. „Je skvelé mať ďalšiu trofej. Bolo to náročné stretnutie, ale mali sme ho po celý čas pod kontrolou. Zaslúžili sme si vyhrať,“ hodnotil Gareth Bale, ktorý je už niekoľko týždňov spájaný s prestup práve do Manchestru. „Ja špekulácie neriešim,“ dodal pokojne waleský krídelník.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #Manchester United #Superpohár