Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tréner Sparty chcel na Letnú dotiahnuť Sneijdera. Na Rosického sa nespolieha

Futbalisti Sparty Praha vstúpia do novej sezóny bez klasického tvorcu hry. Podľa trénera Andreu Stramaccioniho, ktorý sa pokúsil na Letnú priviesť okrem iných aj holandského reprezentanta a bývalého hráča Realu Madrid či Interu Miláno Wesleyho Sneijdera, však nejde o žiadny problém.

19.07.2017 08:00
Sneijder Foto: ,
Wesley Sneijder.
debata

Sparta nemá tvorivého stredopoliara od februárového odchodu Bořeka Dočkala do Číny. Jeho nástupcu sa nepodarilo získať ani Stramaccionimu, ktorý ale verí, že túto úlohu prevezme uzdravujúci sa Tomáš Rosický, hoci na bývalého kapitána českej reprezentácie sa úplne nespolieha.

„Pre Spartu ide o veľmi drahých hráčov a tí, ktorých sme chceli, boli mimo finančných možností klubu,“ povedal k neúspešnému hľadaniu Stramaccioni na tlačovej konferencii. „Navyše len v anglickej a nemeckej lige sa hrá s klasickou desiatkou. Napríklad v Taliansku túto úlohu plní v kluboch viac hráčov,“ dodal niekdajší kouč Interu Miláno.

„Klasickými desiatkami sú hráči ako Özil, Mchitarjan alebo Dele Alli a to všetko sú hráči za štyridsať-päťdesiat miliónov,“ dodal Stramaccioni. „Chcel som priviesť Sneijdera, ale pýtali si za neho päť miliónov eur a to bolo nad naše možnosti. Preto budeme hrať inak a úlohu desiatky rozložíme medzi viac hráčov,“ doplnil.

Ak by doliečil zranenie achilovky a vydržalo by mu zdravie, bol by pre Stramaccioniho ideálnym kandidátom Rosický. „Nemôžem sa na neho spoľahnúť, takže pre mňa bude čerešničkou na torte. Navyše desiatku môže hrať Lafata, Frýdek… Máme aj veľmi ofenzívne krídla alebo môžeme hrať s veľmi ofenzívnej desiatkou,“ dodal.

Preto bude Sparta, ktorá do novej sezóny vstúpi o týždeň predkolom Európskej ligy proti lepšiemu z dvojice Irtyš Pavlodar – Crvena Zvezda Belehrad, nastupovať v rozostavenií 4–3–3. „Budeme mať štyroch obrancov, troch stredopoliarov plus dve krídla a jedného útočníka, ktorý bude zakončovať ofenzívnu prácu tímu,“ vyhlásil Stramaccioni.

debata chyba
Viac na túto tému: #AC Sparta Praha #Andrea Stramaccioni