Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Lukaku mieri do Manchestru United, Rooney by sa mal vrátiť do Evertonu

Manchester United je blízko k angažovaniu futbalového útočníka Romela Lukakua z liverpoolskeho FC Everton.

06.07.2017 14:52 , aktualizované: 15:53
Romelu Lukaku Foto: ,
Romelu Lukaku.
debata

Kluby najvyššej anglickej súťaže sa vo štvrtok dohodli na prestupovej čiastke hráča v hodnote 75 miliónov libier (priblližne 85,5 milióna eur). Transfer ešte nie je skompletizovaný.

Dvadsaťštyriročného futbalistu ešte čaká s Manchestrom United finalizácia osobných podmienok a zdravotné testy. Tréner „červených diablov“ José Mourinho viedol v roku 2014 FC Chelsea, keď Londýnčania predali tohto hráča do Evertonu po tom, ako sa nedokázal presadiť v tíme „The Blues“ a väčšinu času strávil na hosťovaniach vo West Bromwich Albion i Evertone. Chelsea sa tiež pokúšala získať hráča späť počas aktuálneho letného prestupového obdobia.

Robustný belgický reprezentant (190 cm) odohral pod Mourinhovou taktovkou v juholondýnskom klube len zopár zápasov. Prioritou portugalského trénera po tom, ako klub už neráta so službami Zlatana Ibrahimoviča, je posilnenie útoku.

Lukaku bol v minulej sezóne s 25 gólmi druhý najlepší strelec Premier League a pomohol svojmu mužstvu k siedmemu miestu. Teraz vyslovil túžbu zahrať si v nasledujúcej sezóne Ligu majstrov za Manchester United. Klub Everton zatiaľ budúcnosť hráča nekomentoval.

Manchester United verí, že prestup Lukakua sa dotiahne pred nedeľnajším odletom mužstva na letný kemp do Los Angeles.

Podľa médií sa do Evertonu vráti Wayne Rooney. Na Old Trafford prestúpil v roku 2004 a prežil v drese United skvelú kariéru. V uplynulej sezóne však tridsaťjedenročný útočník už nedostával na trávniku príliš priestoru. Rooney počas trinástich rokov nastrieľal za Manchester rekordných 253 gólov a viedol ho ako kapitán.

Získal s ním päťkrát ligový titul, raz Anglický pohár a tiež triumfoval v Lige majstrov. Po sezóne dostal lukratívne ponuky z Číny, ktoré ale údajne odmietol. Everton na novú sezónu zbrojí a doteraz nakúpil posily za 98 miliónov eur. Do tímu prišli brankár Jordan Pickford, obranca Michael Keane a ofenzívny hráč Davy Klaassen.

debata chyba
Viac na túto tému: #Manchester United #Romelu Lukaku