Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Blíži sa koniec sveta? Malý šéf Mascherano skóroval

Je to pravda? Strelil gól? Uf, zrejme sa blíži koniec sveta. Posmešok, ktorý zaplavil internet, sa spája s Javierom Mascheranom.

27.04.2017 08:20 , aktualizované: 17:00
Javier Mascherano Foto: ,
Javier Mascherano strieľa gól z penalty.
debata (1)

Argentínsky stopér neurobil na prvý pohľad nič výnimočné: premenil pokutový kop a prispel k celkom všednému ligovému víťazstvu Barcelony nad Osasunou (7:1). V okamihu, keď lopta preťala bránkovú čiaru, však ukončil dlhé čakanie. Po siedmich rokoch a 319 zápasoch sa dočkal premiérového gólu v drese španielskeho šampióna.

„Nestalo sa nič výnimočné. Samozrejme, tento okamih si zapamätám. O niekoľko rokov však budem naň spomínať skôr úsmevne ako s vážnou tvárou. Dôležité je len víťazstvo,“ hovoril Mascherano po záverečnom hvizde.

Neemotívne slová podčiarkol správaním sa na trávniku. Zatiaľ čo barcelonská lavička oslavovala, jej členovia sa usmievali od ucha k uchu a spoluhráči na ihrisku skákali po 32-ročnom obrancovi, on len stál na mieste a zdvihnutou rukou zdravil jasajúce hľadisko.

„Jedenástku som ani nechcel kopať. Cítil som však tlak od spoluhráčov i divákov. Bolo nesmierne náročné odmietnuť ich prosby,“ objasňoval vtipnú situáciu Mascherano.

Rodák zo San Lorenza nepatrí k tradičným exekútorom pokutových kopov. V súboji s Osasunou sa k nemu dostal za stavu 5:1. V tej chvíli už na ihrisku nebol striedajúci Lionel Messi. Ani ďalší dvaja členovia barcelonského superútoku – medzi náhradníkmi zostal Luis Suárez, trest si odpykáva Neymar.

Lopty sa preto zmocnil Ivan Rakitič, bez váhania ju vtlačil do náručia Mascheranovi a doprial mu hviezdny moment. „Priznám sa, že jedenástku som chcel kopať. Prišiel však za mnou Gérard Piqué a opýtal sa ma, či ju neprenechám Javierovi. Viem, že som urobil správnu vec. Nemohol som predsa odignorovať tribúny,“ uviedol chorvátsky stredopoliar.

Mascherano sa na klubovej úrovni dočkal šiesteho presného zásahu (v reprezentácii zaznamenal tri). Z predošlého sa tešil pred siedmimi rokmi, keď na sebe nosil dres Liverpoolu. „Futbal je tímový šport. Každý v ňom má rôzne povinnosti. Mojou úlohou nie je strieľať góly, ale im zabraňovať,“ vyjadril sa stopér, ktorého zdobí odolnosť, bojovnosť či tvrdosť.

Hoci v stredu večer si z neho spoluhráči uťahovali, má u nich rešpekt. Napokon, svedčí o tom i Mascheranova prezývka – Malý šéf.

Agentúrny článok bol nahradený autorským.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #fc barcelona #Javier Mascherano