Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mourinho: Mali sme kopať dve penalty. Moji hráči by za to videli červenú kartu

Nazvali ho najočakávanejším zápasom roka. Vypočítali, že bol najdrahší v dejinách futbalu. Tamer 800 miliónov eur. Takú hodnotu mali podľa britských médií hráči, ktorí sa v sobotu predstavili v ligovom manchesterskom derby medzi United a City.

11.09.2016 11:20
debata
Pozápasové objatie dvoch veľkých rivalov.... Foto: SITA/AP, Martin Rickett
José Mourinho, Pep Guardiola Pozápasové objatie dvoch veľkých rivalov. Josého Mourinha a Pepa Guardiolu.

Niet divu, v drese domácich nastúpil v základnej zostave najdrahší futbalista histórie – Francúz Paul Pogba. United za neho zaplatili počas tohto leta Juventusu Turín 118 miliónov eur. City vytiahli na Old Trafforde najdrahšieho hráča predošlého letného prestupového obdobia. Belgičan Kevin De Bruyne prišiel do klubu z Wolfsburgu za 75 miliónov eur.

Po zápase, ktorý sledovalo na štadióne viac ako 75-tisíc divákov, sa tešil lacnejší z dvojice. City zdolali veľkého rivala 2:1 (2:1) a aj po štvrtom kole vedú Premier League bez straty bodu.

„Hrali sme dobre. Vytvárali sme si gólové príležitosti. Loptu sme mali väčšinu času vo svojej moci. Ak sme ju aj stratili, rýchlo sme ju vybojovali späť,“ hodnotil zápas hosťujúci tréner Pep Guardiola.

Jeho slová potvrdzujú štatistiky. Zverenci Josého Mourinha mali loptu na svojich kopačkách len 39,9 percenta hracieho času. Od roku 2003 (odkedy je v Premier League k dispozícii takáto štatistika) podliezli United v domácom prostredí 40-percentnú hranicu len po štvrtý raz.

„Niektorí z mojich hráčov nepodali taký výkon, aký som od nich očakával. Do tejto skupiny by som zaradil štyroch či piatich,“ hneval sa po záverečnom hvizde Mourinho. „Lopty sme strácali až príliš jednoducho. Keby som nemal obmedzený počet striedaní, urobím zmeny v zostave už po dvadsiatich minútach,“ dodal Portugalčan.

Medzi obomi hviezdnymi trénermi panuje veľká rivalita. Niet divu, že po zápase sa rozišli veľmi chladným podaním rúk. A tak, ako po mnohých predošlých dueloch s Guardiolom, aj tentoraz sa Mourinho sťažoval na rozhodcu.

„Mal odpískať dve jedenástky proti súperovi. Po ruke Otamendiho a po faule Brava na Rooneyho. Keby podobný zákrok urobil v strede ihriska niektorý z mojich hráčov, videl by červenú kartu,“ sťažoval sa Mourinho na arbitra Marka Clattenburga.

Bez ohľadu na oprávnenosť slov trénera United, bolo Guardiolovo mužstvo lepšie. Najmä v prvom polčase, v ktorom si vypracovalo dvojgólový náskok. K zníženiu, o ktoré sa postaral tesne pred prestávkou Ibrahimovič, výrazne dopomohol domácim práve Bravo. Nová posila City zaváhala pri centrovanej lopte a švédsky strelec jeho chybu využil.

„Aj po tomto okamihu zostal pokojný. Potvrdil, že je to silná osobnosť,“ chválil svojho gólmana Guardiola, ktorý si ho priviedol z Barcelony. Na úkor dovtedajšej jednotky City i anglickej reprezentácie – Harta.

Napriek zaváhaniu svojho brankára mal Španiel dôvod na radosť. Niet divu, jeho bilancia s Mourinhom bola už pred veľkým derby mimoriadne priaznivá. Po ňom je ešte lepšia. Zo sedemnástich zápasov vyhral osem, Mourinho sa tešil z troch bodov len tri razy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Manchester United #Pep Guardiola #manchester city #José Mourinho