Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Real odpovedal na výzvu Barcelony. Zvíťazil rozdielom triedy

Futbalisti Sportingu Gijón v nedeľňajšom stretnutí 1. kola nového ročníka najvyššej španielskej súťaže triumfovali nad Athleticom Bilbao tesne 2:1.

21.08.2016 22:20 , aktualizované: 22.08.2016 09:46
Gareth Bale Foto: ,
Gareth Bale. Dvojgólový hrdina Realu v zápase so San Sebastianom.
debata

Skóre duelu otvoril v 50. min domáci kanonier Duje Čop, na rozdiel dvoch gólov zvýšil o tri minúty neskôr Víctor Rodríguez. Konečný rezultát uzavrel štyri minúty pred koncom riadneho hracieho času duelu Borja Viguera.

Z víťazstva sa tešili aj futbalisti Realu Madrid, úradujúci vicemajster zdolal Real Sociedad San Sebastián presvedčivo 3:0.

Zverenci trénera Zinedina Zidana sa ujali vedenia v 2. min gólom Garetha Bala, na 2:0 zvýšil päť minút pred koncom prvého polčasu Marco Asensio a konečný rezultát duelu stanovil v nadstavenom čase opäť waleský kanonier Bale.

Kormidelník úradujúceho európskeho klubového šampióna Zinedine Zidane bol po zápase spokojný s výsledkom aj výkonom svojho mužstva. Vyzdvihol, že Real vstúpil do ligovej sezóny úspešne. „Víťazný štart do sezóny je vždy dôležitý. Začali sme skvele, strelili sme gól a to nám uľahčilo neskorší priebeh duelu. Hrali sme dobre, navyše na štadióne, kde sa presadzuje veľmi ťažko, sme strelili tri góly a obišli s čistým štítom. Máme tri body, musíme si oddýchnuť a pripraviť sa na ďalší duel,“ vyhlásil pre oficiálnu stránku Realu 44-ročný rodák z Marseille.

„Som spokojný s prácou, ktorú odviedol na trávniku, s jeho hrou a aj streleným gólom. Denne tvrdo trénuje, má potrebnú kvalitu a talent. Pre mňa je však dôležitejšie, že dobre hral celý tím. Vytvorili sme si veľa šancí a ak to takto pôjde ďalej, bude ma bolieť hlava pri pomyslení, ktorých hráčov mám nominovať do základnej jedenástky. Veľmi sa teším aj z Garetha Bala. Stále síce má kondičné resty, ale dnes sa to našťastie neprejavilo. Dvakrát skóroval a opäť ukázal, že rok 2016 je dôležitým obdobím v jeho kariére,“ doplnil Zidane, ktorý sa v nedeľu musel zaobísť bez stabilných členov minulosezónnej základnej zostavy Keylora Navasa, Pepeho, Luku Modriča, Karima Benzemu aj Cristiana Ronalda.

Videozostrih zo zápasu San Sebastian - Real Madrid.

Sporting Gijón – Athletic Bilbao 2:1 (0:0)
Góly: 50. Čop, 53. V. Rodríguez – 86. Viguera

Real Sociedad – Real Madrid 0:3 (0:2)
Góly: 2. a 90.+ Bale, 40. Asensio

debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #Gareth Bale